ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτσι θα αποκτήσετε ΔΩΡΑΚΙ 250 ευρώ μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων!

Έτσι θα αποκτήσετε ΔΩΡΑΚΙ 250 ευρώ μέχρι την παραμονή Χριστουγέννων!

​Νωρίτερα θα έρθει ο Άγιος Βασίλης, για περιπου 12.000 δικαιούχουςαφού από την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, θα αρχίσει να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 250 ευρώ.

Περίπου 22.000 άτομα έχουν κάνει αίτηση για να το εισπράξουν και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το επίδομα εκτιμάται ότι θα το παίρνουν τουλάχιστον 33.000 δικαιούχοι.

Οι τυχεροί πάντως των Χριστουγέννων, που αναμένεται να εισπράξουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα μέσα στις επόμενες δύο με τρεις μέρες είναι όσοι υπέβαλαν την αίτησή τους από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, μηδενικό εισόδημα τους τελευταίους 12 μήνες έχει δηλώσει το 65% των πολιτών που έχουν κάνει αίτηση, ενώ το 25% έχει δηλώσει εισόδημα έως 2.000 ευρώκαι το 10% εισόδημα από 2.000 – 5.000 ευρώ.

Επίσης, το 65% των ανθρώπων που έχουν υποβάλει αίτηση δηλώνει ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία, το 27% είναι κάτοχος περιουσίας με αντικειμενική αξία μέχρι 50.000 ευρώ, και το 8% κάτοχος περιουσίας μεαντικειμενική αξία πάνω από 50.000 ευρώ.

Όσον αφορά στις ηλικίες των αιτούντων, το 8,5% είναι από 18 – 25 ετών, το 37% 26 – 40, το 49% 41 – 65 και το 5% άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, έως τις 8 Δεκεμβρίου έχουν υποβληθεί 19.900 αιτήσεις που αφορούν 26.800 δικαιούχους.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όσοι υποβάλουν αιτήσεις είναι ότι μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, πραγματοποιείται διασταύρωση των στοιχεία και στη συνέχεια η λίστα των δυνητικά δικαιούχων αποστέλλεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, όπου εφαρμόζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Μάλιστα αν κριθεί απαραίτητο, ζητείται η αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας,σύμφωνα με το star.gr, το υπουργείο Εργασίας οριστικοποιεί τους πίνακες δικαιούχων και προχωρά άμεσα στη διαδικασία καταβολής του επιδόματος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact