ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή σύνοδος για το ρωσικό εμπάργκο την επόμενη εβδομάδα


«Θα λάβουμε αποφάσεις μόλις έχουμε εκτιμήσει πλήρως τις επιπτώσεις των ανακοινώσεων που έκανε η Ρωσία», είπε ο γάλλος υπουργός Γεωργίας

Μια σύνοδος θα πραγματοποιηθεί «ήδη από την επόμενη εβδομάδα» σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά το εμπάργκο που επέβαλε η Μόσχα στα ευρωπαϊκά αγροδιατροφικά προϊόντα, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ.

«Μια σύνοδος προβλέπεται (να πραγματοποιηθεί) σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήδη από την επόμενη εβδομάδα» και «αν είναι απαραίτητο» στη συνέχεια θα συγκληθεί ένα άτυπο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας, δήλωσε ο Λε Φολ στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, διευκρινίζοντας ότι είχε επαφές με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Πολωνίας. 

«Αρχικά θα εκτιμήσουμε τα πράγματα (…) και θα λάβουμε αποφάσεις μόλις έχουμε εκτιμήσει πλήρως τις επιπτώσεις των ανακοινώσεων αυτών που έκανε η Ρωσία», συνέχισε ο γάλλος υπουργός. 

Σύμφωνα με τον Λε Φολ, «θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις για τους γάλλους και τους ευρωπαίους παραγωγούς. Υπάρχουν επιπτώσεις και υπάρχουν μέτρα που πρέπει να ληφθούν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ενώ διαβεβαίωσε ότι «αποφάσεις θα ληφθούν αρκετά σύντομα για την αλιεία και τα νεκταρίνια». 

Τα δύο αυτά προϊόντα βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο μιας δριμείας μάχης μεταξύ της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, με την τελευταία να εξάγει περίπου 100.000 τόνους φρούτων στη Ρωσία. 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact