ΥΓΕΙΑ

«Eξοφλήστε τις επιχειρήσεις στο χώρο της Υγείας»

Την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος ανέφερε στον υπουργό ότι το ζήτημα της τακτοποίησης των εκκρεμών οφειλών του Δημοσίου (ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία ΕΣΥ) ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ σε μια εποχή που οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, η συσσώρευση νέων χρεών αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στη λειτουργία της φαρμακοβιομηχανίας και γενικότερα του τομέα προϊόντων υγείας, καθώς υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες και με την εξόφληση χρεών από μέρους του Δημοσίου που υφίστανται πριν από το 2012.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μίχαλος, επανέφερε και το θέμα της επιστροφής από το ελληνικό Δημόσιο σημαντικών ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων που έχουν καταβληθεί από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας. Τα ποσά αυτά αφορούν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που είχαν χορηγηθεί από το ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις αντί πληρωμής για τα έτη 2008 και 2009.

Τα ομόλογα αυτά «κουρεύτηκαν», αλλά οι επιχειρήσεις είχαν ήδη προπληρώσει στο ελληνικό Δημόσιο όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές τους επιβαρύνσεις (ΦΠΑ, Φόρο Εισοδήματος, Κρατήσεις υπέρ τρίτων, έκτακτες εισφορές).

Τέλος, ο κ. Μίχαλος έθεσε το ζήτημα του γενικότερου συμψηφισμού των χρεών μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και το ζήτημα της στήριξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που έχει επωμιστεί ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας, στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου που είχαν συσσωρευτεί προ του 2012, ενώ οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων το τελευταίο διάστημα προς τις φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ομαλοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ο υπουργός επισήμανε ότι αποτελεί βασική του προτεραιότητα και διαβεβαίωσε τον κ. Μίχαλο ότι θα υπάρξει άμεση συνεργασία μεταξύ επιμελητηρίων και υπουργείου για τη στήριξη και την αναβάθμιση του κλάδου.

Την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις του τομέα υγείας ζήτησε ο Κ. Μίχαλος από τον Μ. Βορίδη.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact