ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι θα φάμε σήμερα; Αρωματική σαλάτα με κριθαράκι

Μπορεί το γιουβέτσι να είναι η πιο συνηθισμένη συνταγή με κριθαράκι, αλλά η γνωστή και ως μανέστρα γίνεται και μια υπέροχη σαλάτα ζυμαρικών.

Μερίδες:5-6 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:10′ Έτοιμο σε:25′ Χρόνος αναμονής:1 ώρα

από την Σιμόνη Καφίρη

Υλικά
400γρ. κριθαράκι χοντρό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κάππαρη
½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό (Καλαμάτας)
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon ή άλλη δυνατή μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Διαδικασία
Βράζετε τη κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά και το στραγγίζετε καλά.

Αμέσως το ανακατεύετε με δύο τρεις κουταλιές της σούπας λάδι για να μην κολλήσει και το τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ.

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Χτυπάτε με σύρμα όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και περιχύνετε τη σαλάτα σας.

Ανακατεύετε καλά να καλυφθούν τα υλικά με τη σάλτσα και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν από το σερβίρισμα.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact