ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι θα φάμε σήμερα; Μπακαλιάρο με ρεβίθια στον φούρνο

Καλός ο τηγανητός μπακαλιάρος ειδικά συνοδεία σκορδαλιάς, αλλά και ο ψητός στο φούρνο δεν πάει πίσω. Σε αυτή τη συνταγή “παντρεύεται” με ρεβίθια και γίνεται ένα πολύ νόστιμο πιάτο.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:1:15′ Έτοιμο σε:1:25′

του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Υλικά
500γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
500γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
50ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
20ml κρασί λευκό ξηρό
300γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα μουλιασμένα ρεβίθια, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε τα ντοματάκια, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρετε τα ρεβίθια με τη σάλτσα τους σε ένα βαθύ ταψί και τοποθετείτε από πάνω τον μπακαλιάρο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 40 λεπτά.

Tips
Ανάλογα με το πάχος και την προέλευση του ο μπακαλιάρος χρειάζεται ξαρμύρισμα μέχρι και 2 ημέρες, αλλάζοντας συχνά το νερό του.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact