ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι θα φάμε σήμερα; Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε γιαούρτι

Η μαρινάδα γιαουρτιού δίνει απίστευτη γεύση στα σουβλάκια με κοτόπουλο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:10′
Έτοιμο σε:30′
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε μακρόστενα κομμάτια
6 πίτες για σουβλάκι
6 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
10 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
μερικές καρδιές μαρουλιού
λίγα φυλλαράκια δυόσμου
αλάτι
Για τη μαρινάδα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ κουτ. σούπας κύμινο
¼ κούτ, σούπας κάρδαμο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας

Διαδικασία
Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τα φιλέτα του κοτόπουλου. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βγάζετε από το μπολ τα φιλέτα και τα περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια που έχετε προηγουμένως μουλιάσει σε νερό.

Ανάβετε το γκριλ του φούρνου. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ ή στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα όμως κάθε 2 λεπτά για να μην καίγονται. Ύστερα ψήνετε ελαφρά τις πίτες για 30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.

Σερβίρετε τα σουβλάκι βάζοντας πάνω σε κάθε πίτα ψιλοκομμένες καρδιές μαρουλιού, ντομάτα, ραπανάκια και από ένα σουβλάκι κοτόπουλου. Γαρνίρετε τα σουβλάκια με λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact