ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φέσσας: Η κυβέρνηση έχει πολιτική βούληση για τις μεταρρυθμίσεις

Πολιτικό μήνυμα από τον πρόεδρο του ΣΕΒ

Μήνυμα πολιτικού περιεχομένου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας τονίζοντας ότι «η πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση, την κοινωνική και αντιπολιτευτική ανοχή για να εφαρμόσει τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες για την οριστική απομάκρυνση από τη “ζώνη κινδύνου” της χώρας και την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας».

Μιλώντας την Παρασκευή στη συνάντηση κορυφής των προέδρων των βιομηχανικών και εργοδοτικών συνδέσμων της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της BUSINESSEUROPE, στο Λουξεμβούργο ο κ. Φέσσας κάλεσε, επίσης, τους ευρωπαίους επιχειρηματίες να αναλάβουν «μαζικές επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα και επιχειρηματικές συνεργασίες που μπορούν να έχουν αμοιβαίο όφελος».

Επιπλέον, ο κ. Φέσσας παρουσίασε στην ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα τις προοπτικές της οικονομίας τονίζοντας ότι χάρη στις θυσίες των τελευταίων ετών η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη της αναγκαίας μακροοικονομικής ισορροπίας σε όρους δημοσιονομικούς, χρηματοπιστωτικούς, ασφαλιστικού και δημοσίου χρέους.

Ο κ. Φέσσας ανέδειξε ιδιαίτερα την επιτυχή διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος με τη συμμετοχή ιδιωτών που κορυφώνεται αυτή την περίοδο, η οποία, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων -όπως ανέφερε- θα αναδιατάξουν το επιχειρηματικό τοπίο στη χώρα μας. Επιπλέον, τόνισε ότι ο επικείμενος εξορθολογισμός του ασφαλιστικού συστήματος με σκοπό να καταστεί μακροπρόθεσμα βιώσιμο, θα συμβάλει καθοριστικά στη μακροοικονομική εξισορρόπηση της ελληνικής οικονομίας, φέρνοντας πιο κοντά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα ακολουθήσει.

«Η ολοκλήρωση αυτού του ενάρετου κύκλου μακροοικονομικής σταθερότητας θα φέρει μαζί της επενδύσεις και ανάπτυξη και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπονομευθεί από αστοχίες της κυβερνητικής πολιτικής», επισήμανε ο κ. Φέσσας. Στο σημείο αυτό, έθιξε το ζήτημα της υπερφορολόγησης στην ελληνική παραγωγή και επιχειρηματικότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ανάγκη να αποφευχθεί η νέα αύξηση του μη μισθολογικού κόστους και η επιβολή πρόσθετων φόρων στην παραγωγή. «Η Ελλάδα για να αποφύγει τον φαύλο κύκλο μιας στάσιμο-αβεβαιότητας έχει ανάγκη από ένα επενδυτικό σοκ, που μπορεί να προέλθει μόνο από τις μαζικές άμεσες ξένες επενδύσεις και από ευρείας κλίμακας αποκρατικοποιήσεις, με σκοπό τη δημιουργία μας σύγχρονης παραγωγικής βάσης και υποδομών», τόνισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Φέσσας. Κάλεσε μάλιστα τους επιχειρηματικούς συνδέσμους της Ευρώπης να τολμήσουν επενδυτικές πρωτοβουλίες στη χώρα μας και να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες που θα αποδώσουν αμοιβαία.

Τέλος, ο κ. Φέσσας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στο Παρίσι, δηλώνοντας εκ μέρους της ελληνικής επιχειρηματικότητας τη βαθιά αλληλεγγύη και υποστήριξη προς τη γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact