ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά του πολέμου στη Γάζα


Φωνάζοντας συνθήματα όπως “Ισραήλ δολοφόνε, Ολάντ συνένοχε”, οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδήλωσαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, στο Παρίσι, τη Λιόν, τη Μασσαλία, τη Λίλ, το Μονπελιέ και την Αβινιόν

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν σήμερα το απόγευμα τους δρόμους πολλών μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, καταγγέλοντας τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τη στάση που τηρεί στο θέμα αυτό η γαλλική κυβέρνηση.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως “Ισραήλ δολοφόνε, Ολάντ συνένοχε”, οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδήλωσαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, στο Παρίσι, τη Λιόν, τη Μασσαλία, τη Λίλ, το Μονπελιέ και την Αβινιόν.

“Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την πλήρη υποστήριξή μας στην παλαιστινιακή αντίσταση και να καταγγείλουμε αυτήν την κυβέρνηση της ντροπής (σ.σ. την κυβέρνηση της Γαλλίας) που ευθυγραμμίζεται με τη θέση του Ισραήλ”, δήλωσε ο Ομάρ Αλσουμί, στέλεχος του Παλαιστινιακού Κινήματος Νεολαίας (PYM).

Ένας 60χρονος διαδηλωτής, που χαρακτήρισε “καταστροφική” τη στάση της Γαλλίας, δήλωσε ότι “στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και την πολιτική της Χαμάς που (…) δεν επιτίθεται στους αδύναμους, όπως κάνει ο Τσαχάλ” (ο ισραηλινός στρατός). 

Σε απόσταση μερικών μέτρων, μια ομάδα είχε απλώσει μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία φωνάζοντας το σύνθημα “Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι”.

“Έχω τέσσερα παιδιά και κάθε βράδυ που βλέπω τις ειδήσεις, λέω ότι δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, είπε από την πλευρά της η Λατιφά Αϊάντ, μέλος της οργάνωσης Γαλλία-Παλαιστίνη του Μιτρί-Μορί. “Κάθε μέρα προστίθενται άλλοι εξήντα νεκροί. Δεν μπορώ πια να τα βλέπω, δεν το αντέχω άλλο”, πρόσθεσε μια άλλη γυναίκα.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης στη Μασσαλία, τη Λιόν και τη Λιλ φωνάζοντας συνθήματα όπως “Μία είναι η λύση, σταματήστε την κατοχή”, “Σταματήστε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού και “Στην πολιορκημένη Γάζα, η Ευρώπη πρέπει να ενεργοποιηθεί”.

Από τις συγκρούσεις στη Γάζα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 1.600 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, καθώς και 63 Ισραηλινοί στρατιώτες.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact