ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Έμπολα «προτιμά» τις γυναίκες;


Το 75% των θυμάτων του αιμμοραγικού πυρετού Έμπολα είναι γυναίκες – Οι γυναίκες εργάζονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και ως έμποροι και εκτίθενται συχνότερα από τους άντρες στον θανατηφόρο ιό…

Τα τρία τέταρτα των θυμάτων του Έμπολα στην δυτική Αφρική, που είτε μολύνθηκαν από τον θανατηφόρο ιό, είτε έχουν πεθάνει, είναι γυναίκες! 
Η Julia Duncan-Cassell υπουργός για τα «Φύλα και την Ανάπτυξη» στη Λιβερία, δήλωσε σε συνεδρίαση της ειδικής ομάδας για την αντιμετώπιση του Έμπολα στη χώρα, ότι τα τρία τέταρτα των θυμάτων του Έμπολα είναι γυναίκες, επειδή αυτές εργάζονται κυρίως ως νοσηλεύτριες, ως έμποροι, αλλά και οι γυναίκες είναι αυτές που θα φροντίσουν όποιον νοσήσει στο σπίτι.

Η υπουργός της Λιβερίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «αν ένα παιδί παραπονεθεί ότι είναι άρρωστο θα του πουν πήγαινε στη μαμά σου»!

Η ίδια σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Washington Post δήλωσε ότι οι γυναίκες της Λιβερίας πηγαίνουν στις γειτονικές χώρες Γουϊνέα και Σιέρα Λεόνε- χώρες όπου ο Έμπολα έχει ταχεία εξάπλωση – για εμπορικές συναλλαγές. Επίσης, οι γυναίκες είναι που θα φροντίσουν για την κηδεία των μελών της οικογένειάς τους, συνήθως μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας, όπως κάποια θεία, ανέφερε η υπουργός.

Το υπουργείο Υγείας της Λιβερίας δήλωσε επίσημα ότι το 75% των θανάτων που έχουν καταμετρηθεί μέχρι σήμερα στη χώρα είναι γυναίκες, αναφέρει η ιστοσελίδα Buzz Feed.

Οι χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από τον Έμπολα είναι η Νιγηρία, η Γουϊνέα, η Σιέρα Λεόνε και η Λιβερία, αλλά στην τελευταία έχει σημειωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact