ΥΓΕΙΑ

Γιατί το ρομάντζο «σκοτώνει» τον έρωτα στους άντρες

Δεν είναι κρυφό, ότι οι γυναίκες δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση -σε αντίθεση με τους άντρες- για τις ρομαντικές ταινίες, συναισθηματικού περιεχομένου.

Ωστόσο, μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior εξηγεί για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι άντρες όχι μόνο δεν ελκύονται από τέτοιου είδους ταινίες, αλλά αντίθετα μειώνεται και η όποια σεξουαλική ορμή μπορεί να είχαν.

Πιο συγκεκριμένα, οι άντρες εθελοντές που συμμετείχαν στο πείραμα φάνηκε ότι διεγείρονταν πολύ περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία της Αγγλίας, παρά από το περίφημο φιλί που αντάλλαξαν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Κέιτ Γουίνσλετ στον «Τιτανικό».

«Αυτό συμβαίνει επειδή οι άντρες χρειάζονται περισσότερη οπτική διέγερση για να ενισχυθεί η σεξουαλική τους ορμή» εξήγησαν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, μιλώντας στο Yahoo! Health.

Επιπλέον, οι άντρες είναι «προγραμματισμένοι» να θέλουν να αναπαράγονται με πολλές συντρόφους, σε αντίθεση με τη διατήρηση μιας μονογαμικής σχέσης.

Οι γυναίκες από την άλλη, δεν έχουν ανάγκη από οπτικά ερεθίσματα για να νιώσουν ερωτική επιθυμία. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο εντοπίζουν τα σεξουαλικά ερεθίσματά τους.

«Η σεξουαλικότητά τους εξαρτάται περισσότερο από το περιεχόμενο της σχέσης» εξήγησε η Dr Dewitte, επισημαίνοντας ότι η διαφορά αυτή έγκειται στους ρόλους των δύο φύλων, όπως καθορίστηκαν κατά την εξελικτική διαδικασία.

«Για τις γυναίκες είναι πιο σημαντική η δέσμευση, έτσι ώστε ο σύντροφός τους να μείνει μαζί τους για να μεγαλώσουν τους απογόνους τους. Έτσι, είναι λογικό που η σεξουαλικότητά τους σχετίζεται περισσότερο με την ίδια τη σχέση» πρόσθεσε.

Περαιτέρω αποδείξεις ως προς αυτή τη διαπίστωση έχουν παράσχει έρευνες, στις οποίες ερευνητές έδειξαν ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου σε γυναίκες.

«Το σώμα τους αντιδρά –διεγείρονται τα σεξουαλικά τους όργανα- όμως δε νιώθουν τίποτα» συνέχισε η Dr Dewitte. «Όμως, γνωρίζουμε ότι αν οι γυναίκες δουν πορνό που είναι προσανατολισμένο στο γυναικείο κοινό –δηλαδή ενσωματωμένο σε μια ιστορία- ανταποκρίνονται περισσότερο, με μεγαλύτερη σεξουαλική διέγερση».

Στην έρευνα των επιστημόνων από την Ολλανδία συμμετείχαν 86 άντρες και 78 γυναίκες. Σύμφωνα με αυτή, οι άντρες εμφάνιζαν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία μετά από ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ, παρά μετά την προβολή σκηνών από τον «Τιτανικό», κάτι που όπως αναφέρουν οι ερευνητές υποδηλώνει ότι… το ρομάντζο «σκοτώνει» τον έρωτα (για τους άντρες βεβαίως, βεβαίως).

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact