ΚΟΣΜΟΣ

Γνωρίστε το κορίτσι που έχει τρεις βιολογικούς γονείς!


Η 13χρονη Alana Saarinen, από τις ΗΠΑ, κάνει ό,τι και κάθε παιδί στην ηλικία της, παίζει με τους φίλους της, ακούει μουσική, της αρέσει το γκολφ. Κι όμως, έχει κάτι που την ξεχωρίζει από τους συνομήλικούς της… τρεις βιολογικούς γονείς

Η Alana Saarinen είναι ένα φυσιολογικό και υγιές 13χρονο κορίτσι από τις ΗΠΑ. Αγαπάει το γκόλφ, έχει φίλους, παίζει πιάνο, ακούει μουσική και γενικά κάνει ό,τι κάνουν και τα άλλα παιδιά στην ηλικία της. Και όμως, υπάρχει κάτι που την διαφοροποιεί, όχι μόνο από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και από τους άλλους ανθρώπους, γενικότερα…

Η Alana, είναι ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα, επειδή έχει…τρεις βιολογικούς γονείς! Η μητέρα της κοπέλας είχε πρόβλημα γονιμότητας και μετά από 10 χρόνια προσπαθειών για να κάνει παιδί, κατέφυγε στον εμβρυολόγο Jacqes Cohen, στο Νιού Τζέρσεϊ, ο οποίος εφάρμοζε τότε μια μέθοδο γονιμότητας που ονομάζεται «κυτταροπλασματική μεταφορά».

Με την μέθοδο αυτή χρησιμοποιούνται μιτοχόνδρια μιας τρίτης γυναίκας – δότριας, για να αντικαταστήσουν τα μιτοχόνδρια της μητέρας, όταν αυτά είναι «ύποπτα» για γενετικές ασθένειες. Σημειώνεται, ότι τα μιτοχόνδρια, που θεωρούνται τα εργοστάσια των κυττάρων, επειδή αυτά αποδίδουν ενέργεια στα κύτταρα, περιέχουν όμως και μια μικρή ποσότητα DNA.

Η κλινική όπου εργαζόταν ο εμβρυολόγος Jacqes Cohen, έκλεισε μετά από εντολή της Αμερικανικής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), λόγω αποβολών, αλλά και ανωμαλιών που εμφανίστηκαν σε μερικά από τα παιδιά που γεννήθηκαν, με την μέθοδο αυτή, όπως αυτισμός. Συνολικά από την κλινική αυτή γεννήθηκαν 17 παιδιά, ενώ από άλλα ιατρικά ινστιτούτα που εφάρμοσαν την ίδια μέθοδο, υπολογίζεται ότι υπάρχουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή 30 έως 50 άνθρωποι, που έχουν τρεις βιολογικούς γονείς.

Η Βρετανία μελετά τώρα το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για να υιοθετήσει την μέθοδο της «κυτταροπλασματικής μεταφοράς», όχι όμως για περιπτώσεις υπογονιμότητας, αλλά όταν τα μιτοχόνδρια της υποψήφιας μητέρας κουβαλούν γενετικά σοβαρή μεταδοτική νόσο.

Η 13χρονη Alana πάντως, δηλώνει ότι έχει μόνο δύο γονείς και λέει χαρακτηριστικά ότι μοιάζει στην  μητέρα της, έχει τα μάτια του πατέρα της και λίγα μιτοχόνδρια από μια «τρίτη κυρία». Η μητέρα της μικρής αναφέρει ότι η κόρη της είναι υγιέστατη, κάνει ό,τι κάνουν όλα τα παιδιά στην ηλικία της και όταν έχει χρόνο, την βοηθάει και στις δουλειές του σπιτιού.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact