ΚΟΣΜΟΣ

Η αλλαγή που ανακοίνωσε γνωστή αεροπορική εταιρεία για τις γυναίκες αεροσυνοδούς

«Θέλουμε η στολή μας να αντανακλά ακριβώς αυτό που είμαστε ως άνθρωποι»

Το γυναικείο προσωπικό στα αεροσκάφη της Virgin Atlantic δεν είναι αναγκασμένο στο εξής να φοράει μακιγιάζ κατά τη διάρκεια των πτήσεων, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η εταιρεία που έχει τη βάση της στη Μεγάλη Βρετανία αποκάλεσε τη συγκεκριμένη απόφαση ως «μία σημαντική αλλαγή για τη βιομηχανία της αεροπλοΐας».

Με τις νέες κατευθύνσεις για το στυλ και την περιποίηση, η αεροπορική εταιρεία θα δώσει την ευκαιρία στις γυναίκες να φορούν και παντελόνια ως μέρος της τυπικής τους ενδυμασίας. Προηγουμένως, παντελόνι μπορούσε να φορέσει μία γυναίκα μόνο εφόσον διατύπωνε σχετικό αίτημα.

«Οι νέες μας κατευθυντήριες γραμμές δεν προσφέρουν μόνο ένα αυξημένο επίπεδο άνεσης, αλλά επίσης παρέχουν στην ομάδα μας περισσότερες επιλογές στο πώς θέλουν να εκφραστούν στη δουλειά τους» δήλωσε ο Μαρκ Άντερσον, διευθύνων αντιπρόεδρος πελατών της Virgin Atlantic, σύμφωνα με το CNN.

«Η παγκοσμίως γνωστή κόκκινη στολή μας είναι κάτι για το οποίο όλοι στη Virgin Atlantic είμαστε απίστευτα υπερήφανοι. Ως αεροπορική εταιρεία πάντα ξεχωρίζαμε από το πλήθος και κάναμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους στη δουλειά. Θέλουμε η στολή μας να αντανακλά ακριβώς αυτό που είμαστε ως άνθρωποι, διατηρώντας παράλληλα το διάσημο στυλ της Virgin Atlantic» προσέθεσε.

O Άντερσον ανέφερε ότι η αλλαγή επήλθε αφού η εταιρεία, η οποία πετάει μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, άκουσε τα σχόλια και τα αιτήματα των υπαλλήλων της.

Για πολλές αεροπορικές εταιρείες η ενδυμασία και η εμφάνιση του προσωπικού καμπίνας (όπως οι αεροσυνοδοί) είναι ένα στοιχείο-κλειδί της εταιρικής τους ταυτότητας.

Ωστόσο ένα διαφημιστικό ημερολόγιο αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Ταϊλάνδης προκάλεσε αντιδράσεις όταν παρουσίασε γυναίκες-αεροσυνοδούς με μαγιό, ενώ η εθνική αεροπορική εταιρεία του Πακιστάν πυροδότησε οργή όταν έλαβε αυστηρά μέτρα εναντίον «υπέρβαρων» μελών πληρώματος νωρίτερα αυτή τη χρονιά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact