ΚΟΣΜΟΣ

Η αρραβωνιαστικιά του Τζορτζ Κλούνεϊ σε αποστολή στη Γάζα με τον ΟΗΕ


Η Βρετανολιβανέζα δικηγόρος διορίστηκε μέλος της τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που θα ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Η Βρετανολιβανέζα δικηγόρος Άμαλ Αλαμουντίν, η αρραβωνιαστικιά του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, διορίστηκε σήμερα μέλος της τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που θα ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μποντλέρ Εντόγκ Έλα έκανε γνωστό ότι στην επιτροπή θα μετέχουν επίσης ο πρώην ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Ντούντου Ντιέν από τη Σενεγάλη και ο Ουίλιαμ Σάμπας, καθηγητής διεθνούς δικαίου από τον Καναδά.

Η 36χρονη Αλαμουντίν γεννήθηκε στον Λίβανο και μετανάστευσε στη Βρετανία με την οικογένειά της όταν ήταν τριών ετών. Τον Απρίλιο αποκαλύφθηκε ότι έχει αρραβωνιαστεί με τον Κλούνεϊ, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι σχεδιάζουν να παντρευτούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Η Άμαλ Αλαμουντίν σπούδασε στην Οξφόρδη και έχει ειδικευτεί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παλαιότερα είχε εργαστεί για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ενώ ήταν και σύμβουλος του εισαγγελέα στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο.

Η Επιτροπή για τη Γάζα συγκροτήθηκε με βάση μια απόφαση του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου, την οποία το Ισραήλ χαρακτήρισε «παρωδία». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε μάλιστα ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα έπρεπε να ερευνήσει το πώς η Χαμάς «μετατρέπει νοσοκομεία σε στρατιωτικά κέντρα διοίκησης, χρησιμοποιεί σχολεία για αποθήκες όπλων και τοποθετεί εκτοξευτήρες πυραύλων δίπλα σε γήπεδα, σε σπίτια και σε τεμένη».

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact