ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΕ θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για το εμπάργκο της Ρωσίας

Το ενδεχόμενο να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το αγροδιατροφικό εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές πολλών προϊόντων από την Ευρώπη.

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Μόσχα και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Βιγκάουντας Ουσάκας, ανέφερε σήμερα ότι «Ναι, χωρίς καμία αμφιβολία, εξετάζεται αυτή η λύση. Θα υπερασπιστούμε τους παραγωγούς μας χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα. Η ΕΕ τηρεί πάντα τους νόμους και τις διεθνείς της δεσμεύσεις».

Τόνισε μάλιστα ότι «τα αντίμετρα αυξάνουν την ένταση μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας» και σημείωσε ότι «οι διμερείς εντάσεις δεν υπήρξαν ποτέ χειρότερες. Το θεμελιώδες ζήτημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Κλονίστηκε από τις παράνομες ενέργειες της προσάρτησης της Κριμαίας και της αποσταθεροποίησης της ανατολικής Ουκρανίας».

Όπως ανέφερε ο Ουσάκας «το εμπάργκο της Μόσχας θα τιμωρήσει κυρίως τους Ρώσους καταναλωτές, καθώς το 40% των αγροδιατροφικών προϊόντων που εισάγει η χώρα προέρχεται από την ΕΕ».

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Μόσχα, εξήγησε ότι από αυτήν τη κατάσταση θα επηρεαστεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις ευρωπαϊκές χώρες προς τη Ρωσία έφτασαν το 2013 σχεδόν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, αντιπροσώπευαν δηλαδή το 10% των εξαγωγών της ΕΕ προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact