ΚΟΣΜΟΣ

Η Φινλανδία δεν θέλει να γίνονται τεστ για κορονοϊό σε όλους όσους εμφανίζουν συμπτώματα

Ευθεία αμφισβήτηση στην προτροπή του ΠΟΥ από τις Αρχές της χώρα

Την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προς όλες τις χώρες να διενεργούν τεστ σε όσο περισσότερους ανθρώπους εμφανίζουν συμπτώματα του κορονοϊού αμφισβήτησε ανοικτά η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Φινλανδίας.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Φινλανδία περιορίζει τα τεστ στις πλέον ευάλωτες ομάδες και το υγειονομικό προσωπικό. Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας εξήγησε ότι η διενέργεια τεστ σε όλους τους ανθρώπους που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα θα αποτελούσε σπατάλη υγειονομικών πόρων.

«Δεν κατανοούμε τις εντολές του ΠΟΥ για τα τεστ. Πλέον δεν μπορούμε να εξαλείψουμε την ασθένεια από τον κόσμο. Αν κάποιος το ισχυριστεί αυτό, δεν κατανοεί τις πανδημίες», δήλωσε ο επικεφαλής υγειονομικής ασφάλειας της Φινλανδίας, Μίκα Σάλμινεν.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπρεεσούς, επισήμανε την Τετάρτη (18/03) ότι η διενέργεια τεστ και η στρατηγική εντοπισμού των κρουσμάτων «θα πρέπει να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της αντιμετώπισης (του COVID-19) σε όλες τις χώρες».

Ωστόσο, οι Αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι περιορίζουν τα τεστ εξαιτίας της απουσίας πόρων για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση.

Μέχρι χθες περίπου 3.000 άνθρωποι είχαν ελεγχθεί για τον ιό SARS-CoV-2 με αποτέλεσμα να έχουν εντοπιστεί «περίπου 400» επιβεβαιωμένα κρούσματα, επεσήμανε η υπηρεσία υγείας, προσθέτοντας όμως ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι 200 ή 300 φορές μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σάλμινεν δήλωσε ότι η Φινλανδία μπορεί να διενεργεί τεστ σε περίπου 1.500 ανθρώπους ημερησίως, αλλά αυτή τη στιγμή δεν εξαντλεί τις ικανότητές της.

«Δεν κάνουμε όσα περισσότερα τεστ γίνεται, αλλά όσα χρειάζεται», εξήγησε, για να προσθέσει: «Οι ασθενείς που μπορούν να παραμείνουν σπίτι τους δεν θα ωφεληθούν από τα τεστ».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact