ΚΟΣΜΟΣ

Η LEGO μπαίνει στα σχολεία

Νέο κιτ που μαθαίνει στα παιδιά τη ρομποτική, τη μηχανική και τους κώδικες

«Spike Prime», έτσι λέγεται το καινούργιο κιτ που παρουσίασε η LEGO Education, με στόχο να εισάγει τους μικρούς μαθητές στη ρομποτική, τη μηχανική και τους κώδικες.

Το κιτ απευθύνεται στις ηλικίες 6 ως 8 και έρχεται, ως συμπλήρωμα μαθημάτων στην τάξη, και έχει στόχο να συντελέσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των μαθητών στον εαυτό τους αλλά και να εξελίξει τις δεξιότητές τους στους κώδικες.

Το «Spike Prime» περιλαμβάνει τουβλάκια LEGO, προγραμματιζόμενο κόμβο με πολλές θύρες, αισθητήρες και μοτέρ. Όλα αυτά οι μαθητές πρέπει να τα μάθουν και να τα κατανοήσουν, πριν τα χρησιμοποιήσουν σε ό,τι δημιουργήσουν. Η ιδέα είναι αντί να προσανατολίζονται οι μαθητές προς περίπλοκα πρότζεκτ, να εστιάζουν σε βασική γνώση και πρακτικότητα.

Αν και τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν ένα ρομποτάκι που θα μπορεί να επιδίδεται σε breakdancing ή ένα αυτοκίνητο αγώνων, στόχος είναι να δοθούν σε μαθητές και δασκάλους εργαλεία για πρακτικές μαθησιακές εμπειρίες στην τάξη του σχολείου, εμπειρίες που υπερβαίνουν αυτές στις οποίες χρησιμοποιείται χαρτί και μολύβι. Για παράδειγμα, η κατασκευή ρομπότ απαιτεί συνεργασία μαθητών κατά τη διάρκεια της κατασκευής και ο δάσκαλος διδάσκει δεξιότητες όπως ανάθεση αρμοδιοτήτων και συνεργασία αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κατασκευές μπορούν να προγραμματιστούν μέσω μια απλής εφαρμογής της LEGO ειδικά για το «Spike Prime»: περιλαμβάνει 33 σχέδια μαθημάτων, κάθε ένα δομημένο κατά τρόπο που να διαρκεί 45 λεπτά. Η LEGO Education προσδοκεί να είναι οι καινούργιες γενιές πιο εγγράμματες ψηφιακά και εκτιμά ότι μια πρακτική-χειρονακτική προσέγγιση συντελεί τα μέγιστα σε αυτό.

«Είμαστε ενώπιον μιας παγκόσμιας πρόκλησης όσον αφορά τα παιδιά του σχολείου, συνήθως μεταξύ 11 και 14 χρονών» εξήγησε ο πρόεδρος της LEGO Education, Esben Staerk Jorgensen. «Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη μάθηση. Τα στοιχεία σχετικών γκάλοπ δείχνουν ότι οι μαθητές λένε ότι αν κάποια στιγμή αποτύχουν σε κάτι, δεν θέλουν να ξαναδοκιμάσουν».

«Με το Spike Prime και τα μαθήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή, αυτά τα παιδιά θα ενθαρρυνθούν να πειραματιστούν με διάφορες λύσεις, να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα και, τελικά, να γίνουν μαθητές με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους» πρόσθεσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact