ΚΟΣΜΟΣ

Η LEGO μπαίνει στα σχολεία

Νέο κιτ που μαθαίνει στα παιδιά τη ρομποτική, τη μηχανική και τους κώδικες

«Spike Prime», έτσι λέγεται το καινούργιο κιτ που παρουσίασε η LEGO Education, με στόχο να εισάγει τους μικρούς μαθητές στη ρομποτική, τη μηχανική και τους κώδικες.

Το κιτ απευθύνεται στις ηλικίες 6 ως 8 και έρχεται, ως συμπλήρωμα μαθημάτων στην τάξη, και έχει στόχο να συντελέσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των μαθητών στον εαυτό τους αλλά και να εξελίξει τις δεξιότητές τους στους κώδικες.

Το «Spike Prime» περιλαμβάνει τουβλάκια LEGO, προγραμματιζόμενο κόμβο με πολλές θύρες, αισθητήρες και μοτέρ. Όλα αυτά οι μαθητές πρέπει να τα μάθουν και να τα κατανοήσουν, πριν τα χρησιμοποιήσουν σε ό,τι δημιουργήσουν. Η ιδέα είναι αντί να προσανατολίζονται οι μαθητές προς περίπλοκα πρότζεκτ, να εστιάζουν σε βασική γνώση και πρακτικότητα.

Αν και τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν ένα ρομποτάκι που θα μπορεί να επιδίδεται σε breakdancing ή ένα αυτοκίνητο αγώνων, στόχος είναι να δοθούν σε μαθητές και δασκάλους εργαλεία για πρακτικές μαθησιακές εμπειρίες στην τάξη του σχολείου, εμπειρίες που υπερβαίνουν αυτές στις οποίες χρησιμοποιείται χαρτί και μολύβι. Για παράδειγμα, η κατασκευή ρομπότ απαιτεί συνεργασία μαθητών κατά τη διάρκεια της κατασκευής και ο δάσκαλος διδάσκει δεξιότητες όπως ανάθεση αρμοδιοτήτων και συνεργασία αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κατασκευές μπορούν να προγραμματιστούν μέσω μια απλής εφαρμογής της LEGO ειδικά για το «Spike Prime»: περιλαμβάνει 33 σχέδια μαθημάτων, κάθε ένα δομημένο κατά τρόπο που να διαρκεί 45 λεπτά. Η LEGO Education προσδοκεί να είναι οι καινούργιες γενιές πιο εγγράμματες ψηφιακά και εκτιμά ότι μια πρακτική-χειρονακτική προσέγγιση συντελεί τα μέγιστα σε αυτό.

«Είμαστε ενώπιον μιας παγκόσμιας πρόκλησης όσον αφορά τα παιδιά του σχολείου, συνήθως μεταξύ 11 και 14 χρονών» εξήγησε ο πρόεδρος της LEGO Education, Esben Staerk Jorgensen. «Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη μάθηση. Τα στοιχεία σχετικών γκάλοπ δείχνουν ότι οι μαθητές λένε ότι αν κάποια στιγμή αποτύχουν σε κάτι, δεν θέλουν να ξαναδοκιμάσουν».

«Με το Spike Prime και τα μαθήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή, αυτά τα παιδιά θα ενθαρρυνθούν να πειραματιστούν με διάφορες λύσεις, να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα και, τελικά, να γίνουν μαθητές με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους» πρόσθεσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

10 φορές που Υπουργοί ΖΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρύφτηκαν πίσω απο το Νόμο περί ευθύνης υπουργών

«Πρώτη φορά αριστερά»… Μια από τις μεγαλύτερες συκοφαντίες…

Μεγάλη εβδομάδα 2019: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθούν χρήματα σε…

Άνδρας έσφαξε πιτ μπουλ με 17 μαχαιριές και του έκοψε την καρωτίδα

Πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην Αργυρούπολη, καθώς άγνωστος…

Ο Ακάρ απαιτεί αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

Το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Άμυνας της…

Ραγίζει καρδιές ο σύντροφος της Νεκταρίας που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Ναύπλιο

Συγκλονισμένοι είναι ακόμη οι κάτοικοι στο Ναύπλιο μετά…

Ο Πολάκης που «μας έχει όλους», ζητά να μην αρθεί η ασυλία του

Ο κ.Πολακης, που μας «έχει όλους και αυτός…

Αυτό που δεν έκανε η Ελλάδα, θα το κάνει η Ολλανδία στους Αλβανούς

Η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανέφερε τις θεωρήσεις…

«Μούφα» το σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία Καραμανλή

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύουν τα «ΝΕΑ»…

Θανάσης Χειμωνάς: «Ψεκασμένοι ακροδεξιοι φασίστες» όσοι διαμαρτύρονται για την Συμφωνία των Πρεσπών

«Ψεκασμένοι ακροδεξιοι φασίστες» είναι όσοι διαμαρτύρονται για την…
contact