ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ για τον θάνατο του Βέστερβελε -Αναφέρθηκε και στον σύντροφό του [εικόνες]

Η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής, αναφέρθηκε στον θάνατο του πρώην ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σύντροφό του, Μίχαελ Μροντς, δείχνοντας έτσι το μεγαλείο της ως καγκελάριος.

Ο Γκίντο Βεστερβέλε πέθανε σε ηλικία 54 ετών από λευχαιμία και υπήρξε υπουργός Εξωτερικών της Μέρκελ επί τέσσερα χρόνια.
Η Ανγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στον σύντροφό του, παρά το γεγονός ότι ο Μροντς υπήρξε θύμα επιθέσεων από την αντιπολίτευση και βρέθηκε στο μέσον επικοινωνιακής καταιγίδας όταν ο Βεστερβέλε, ανοιχτά ομοφυλόφιλος, του ζήτησε να τον συνοδεύει στα ταξίδια στο εξωτερικό.
Ο Μροντς είναι διοργανωτής αθλητικών εκδηλώσεων και σύντροφος του Βεστερβέλε επί πολλά χρόνια, χαμηλών τόνων. Αποφάσισε να συνοδεύει τον τότε υπουργό και αντικαγκελάριο της Γερμανίας σε επίσημο ταξίδι αρχικά στην Ιαπωνία και στην συνέχεια στην Αμερική.


Η αντιπολίτευση άσκησε τότε σκληρή στον Βεστερβέλε, υπουργό αλλά και αρχηγό του συντηρητικού κόμματος των γερμανών Φιλελευθέρων FDP, κάνοντας λόγο για σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή.
«Ο κ. Βεστερβέλε κι εγώ ταξιδεύαμε μαζί συχνά πριν την εκλογή του και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να σταματήσουμε τώρα» είχε δηλώσει τότε ο Μροντς στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η κριτική εστιαζόταν στο γεγονός ότι επωφελείται από τα επίσημα ταξίδια για να εξυπηρετήσει τα επαγγελματικά του σχέδια, επειδή ο Βεστερβέλε εκείνη την εποχή είχε συναντήσει τους διοργανωτές του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Ο Μροντς είχε δηλώσει τότε ότι δεν είχε κάνει κανένα επαγγελματικό ραντεβού κατά τη διάρκεια των επίσημων ταξιδιών και είχε μάλιστα καλέσει το πρακτορείο ειδήσεων να τον παρακολουθήσει στην επίσκεψή του σε ένα ορφανοτροφείο στην λατινική Αμερική. Ο Μροντς ήταν πρόεδρος στη φιλανθρωπική οργάνωση “A Heart for Children” την οποία υποστήριζε και η εφημερίδα Bild.


«Εξαιτίας της ζωής μας δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά και κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τα άπορα και φτωχά παιδιά», είχε δηλώσει ο Μροντς.
Ο Βεστερβέλε είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά δημόσια με τον σύντροφό του σε εκδήλωση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, με την ευκαιρία των 50ών γενεθλίων της, το 2004.
Οι δύο άντρες έκαναν ένα είδος πολιτικού γάμου το 2010. Το γεγονός δημοσιοποίησε η Bild, στο εξώφυλλό της, η οποία έγραψε ότι Βεστερβέλε και Μροντς έκαναν τον πολιτικό γάμο στη Βόννη, παρουσία του δημάρχου της Βόννης Jürgen Nimptsch (…) Μόνο η κοντινοί συγγενείς ήταν παρόντες, περίπου 20 άτομα.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact