ΥΓΕΙΑ

Η παχυσαρκία στην εγκυμοσύνη επικίνδυνη για το παιδί

Η παχυσαρκία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιθανό να σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος στο παιδί, σύμφωνα με νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Νεφρολογική Εταιρία.

Οι συγγενείς ανωμαλίες των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος εμφανίζονται περίπου στο 1% των κυήσεων και αποτελούν το 20-30% των περιπτώσεων εμφάνισης προγεννητικών ανωμαλιών.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε δεδομένα που συλλέχθηκαν από το 2003 έως το 2012 σε νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών και ταυτοποίησε περισσότερες από 3.000 περιπτώσεις εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος. Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ότι, οι γυναίκες που απέκτησαν παιδί με το εν λόγω πρόβλημα είχαν 30% μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι παχύσαρκες, συγκριτικά με τις γυναίκες που απέκτησαν υγιή παιδιά.

Από την άλλη, η ύπαρξη υπερβάλλοντος σωματικού βάρους -αλλά όχι στο στάδιο της παχυσαρκίας- κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δε φάνηκε να σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος στο παιδί. Οι ερευνητές αναφέρουν πως τα παρατηρούμενα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στη δεδομένα της βιβλιογραφίας που δείχνουν τη συσχέτιση της παχυσαρκίας της μητέρας με τον κίνδυνο εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών στο έμβρυο και τονίζουν την ανάγκη διεξαγωγής περαιτέρω μελετών προκειμένου να διευκρινιστούν οι υπεύθυνοι μηχανισμοί.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact