ΚΟΣΜΟΣ

Η περίεργη επένδυση που οι ειδικοί ορκίζονται πως θα είναι η επόμενη μεγάλη δουλειά

Τη συγκρίνουν ακόμα και με τη βιομηχανία κάνναβης των 52 δισ. δολαρίων

Πραγματικό χρυσωρυχείο χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς ένα φυσικό προϊόν που έβγαλε από το περιθώριο η έρευνα ενός νευροεπιστήμονα.

Για τις παραισθησιογόνες ουσίες ο λόγος, για χάρη των οποίων φτιάχτηκε μόλις η πρώτη επενδυτική εταιρία που θα ασχολείται αποκλειστικά μαζί τους.

Οι καναδοί επενδυτές χαρακτήρισαν την αγορά που αναδύεται ολοταχώς ως το «επόμενο κύμα» μετά την εμπορική εκτόξευση της κάνναβης, που είναι σήμερα μια αγορά 52 δισ. δολαρίων.

Παρά την κακή φήμη των ψευδαισθησιογόνων ουσιών, η νέα ιατρική έρευνα υποδεικνύει κλινικά πως τα παραισθησιογόνα έχουν εξαιρετικά θεραπευτική χρήση, μεταμορφώνοντας την πρόσληψη του εαυτού.

Μεγάλο όνομα εδώ είναι ο Enzo Tagliazucchi του Ινστιτούτου Γκαίτε της Γερμανίας, ένας από τους πρώτους νευροεπιστήμονες που πυροδότησαν την ομοβροντία μελετών πάνω στη θεραπευτική χρήση και τις κλινικές μελέτες της παραισθησιόγονου εμπειρίας.

LSD και ψιλοκυβίνη (το δραστικό συστατικό των παραισθησιογόνων μανιταριών) έχουν τη δύναμη «να βγάζουν τον ασθενή από τα συνήθη μοτίβα της σκέψης του», όπως λέει ο Tagliazucchi, λειτουργώντας θεραπευτικά σε μια σειρά από συναισθηματικές διαταραχές και παθήσεις της ψυχής. Ακόμα και ως θεραπείες κατά του εθισμού χρησιμοποιούνται πια πειραματικά.

Το πολλά υποσχόμενο πεδίο τους είναι ως ικανότατες αγωγές για ανθρώπους με ανίατες μορφές καρκίνου, όπως υποδεικνύουν οι ευρωπαϊκές έρευνες, μιας και στις ΗΠΑ οι παραισθησιογόνες ουσίες παραμένουν παράνομες για κατοχή, κατανάλωση, ακόμα και ιατρική έρευνα.

Δέκα αμερικανικές πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει ωστόσο την ψυχαγωγική χρήση της μαριχουάνας και 33 πολιτείες την ιατρική χρήση, καταλήγοντας σε μια ανθούσα αγορά 52 δισ. δολαρίων. Και αύξηση 76% σε θέσεις εργασίας στον κλάδο…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact