ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιγγλέζη: Εξετάζεται πρόγραμμα «απάντηση» στην εξόρυξη στις Σκουριές

Για «ένα εναλλακτικό αναπτυξιακό σχέδιο» κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνολικά ένα εναλλακτικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα, σε αντιστάθμιση των μέτρων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Το πρόγραμμα θα αφορά τους αγροτοκτηνοτρόφους και η Χαλκιδική θα είναι ο πρώτος νομός που θα εφαρμοστεί, αποτελώντας έτσι «απάντηση» στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές, όπως ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη σε δηλώσεις της στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα πρόγραμμα και η Χαλκιδική θα είναι από τους πρώτους νομούς που θα υπάρξει αυτό το σχέδιο, γιατί ακριβώς πρέπει να παρουσιάσουμε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα σ’ αυτή την καταστροφή που πάει να φέρει η δήθεν επένδυση της Eldorado στον τόπο μας», ανέφερε η κ. Ιγγλέζη.

Σε ερώτηση τι ακριβώς προβλέπει αυτό το πρόγραμμα και πότε θα εφαρμοστεί, η κ. Ιγγλέζη απάντησε: «Δεν έχω εξουσιοδότηση από τους υπουργούς να αναφέρω κάτι περισσότερο, αλλά είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και κυρίως για τη Χαλκιδική», ενώ χαρακτήρισε τα νέα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών και κτηνοτρόφων «αναγκαστικά».

«Υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα και θα εφαρμοστούν σύντομα, όμως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσει να γίνει η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει η διευθέτηση του χρέους», είπε, ενώ αναφερόμενη στη Χαλκιδική σημείωσε πως αν προχωρήσει η εξόρυξη δεν θα είναι δυνατή η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, στο βορειονατολικό τμήμα του νομού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δ. Καμπούρη, ο οποίος με συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ζητούσε από την κ. Ιγγλέζη, όπως αντέδρασε στην επένδυση χρυσού να κάνει το ίδιο και με τα νέα φορολογικά μέτρα και να τα καταψηφίσει, σημείωσε: «Ο κ. Καμπούρης κατάγεται από τη Χαλκιδική, αλλά είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και είναι δάσκαλος και όχι κτηνοτρόφος».

Υπογράμμισε δε, ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσει να γίνει η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει η διευθέτηση του χρέους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact