ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση για τη συμφωνία για τον ελληνοϊταλικό αγωγό φυσικού αερίου

Υπογράφηκε χθες στη Ρώμη από ΔΕΠΑ, Edison και Gaxprom

Ως άκρως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψαν χθες στην Ρώμη, οι εταιρείες ΔΕΠΑ, Edison και Gazprom για την ανάπτυξη αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Μαύρης Θάλασσας και τρίτων χωρών, προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

«Ο στόχος που συνομολογήθηκε στην Ρώμη επιβεβαιώνει πλήρως την πολιτική του υπουργείου στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου η ελληνική πλευρά να μπορεί να τον υποστηρίξει εγκαίρως, με επάρκεια και σοβαρότητα», αναφέρει το ΥΠΕΝ. «Η εναλλακτική οδός μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, μπορεί να ενισχύσει καθοριστικά τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Το μνημόνιο συναντίληψης ενδυναμώνει την προοπτική αυτού του σχεδίου, το οποίο πηγάζει από πραγματικές ενεργειακές ανάγκες και αποτυπώνει τις απόλυτα θετικές εκτιμήσεις για τις δυνατότητες πραγματοποίησής του».

Το υπουργείο σημειώνει τέλος ότι το έργο συνάδει με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για πολλαπλότητα των ενεργειακών πηγών και οδεύσεων, ως αναγκαιότητα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact