ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στέλνουν απειλητικά μηνύματα στους γιατρούς που περιθάλπουν τον φορέα του Έμπολα


Πρώτος και καλύτερος ο δισεκατομμυριούχος Ντόλαντ Τραμπ που έγραψε στο Twitter του: «Η κυβέρνηση εκτός από παράνομους μετανάστες, εισάγει τώρα και θανατηφόρες ασθένειες»

Έκκληση για ηρεμία κάνουν οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών υγείας της Ατλάντα, καθώς όπως κατήγγειλαν, οι γιατροί που περιθάλπουν τον Αμερικανό φορέα του ιού Έμπολα που επέστρεψε στις ΗΠΑ από την Δυτική Αφρική γίνονται καθημερινά αποδέκτες μηνυμάτων μίσους!

Ο δρ Tom Frieden, διευθυντής του αμερικανικού κέντρου για τον έλεγχο των ασθενειών, δήλωσε πως φτάνουν σωρηδόν ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα όπου «αγανακτισμένοι» πολίτες καταγγέλουν και… βρίζουν. Ο λόγος είναι ότι επετράπη στον γιατρό Kent Brantly που κόλλησε τον Έμπολα ενώ παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στην Αφρική, να επιστρέψει στις ΗΠΑ ώστε να δεχθεί ιατρική περίθαλψη.

«Ελπίζω ο κατανοητός φόβος για το άγνωστο να μην μας εμποδίσει να δείξουμε τη συμπόνια μας όταν ένας άρρωστος συμπολίτης μας επιστρέφει στην πατρίδα για περίθαλψη» είπε ο Frieden.

Μια ολόκληρη συζήτηση ξέσπασε στις ΗΠΑ για τον αν και κατά πόσο είναι ασφαλές να μπει στη χώρα ένας άνθρωπος που είναι ασθενείς του Έμπολα. 

«Μπροστάρης» στον αγώνα όσων διαφωνούν με τέτοια κίνηση ο δισεκατομμυριούχος Ντόλαντ Τραμπ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έγραψε στο Twitter του: «Η κυβέρνηση εκτός από παράνομους μετανάστες, εισάγει τώρα και θανατηφόρες ασθένειες»! 

Τελικά, αφού πάρθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και δόθηκαν οι απαραίτητες εγγυήσεις από τους επιστήμονες, ο 33χρονος γιατρός Kent Brantly μεταφέρθηκε στην Ατλάντα, συνοδεία γιατρών και νοσοκόμων με τις ειδικές στολές, ενώ έκτοτε νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου. Η υγεία του μάλιστα παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. 

Το πρωί της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Ατλάντα και η δεύτερη Αμερικανίδα που πάσχει από τον ιό. Πρόκειται για την Nancy Writebol, ηλικίας 59 ετών, που επίσης βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αφρική. Η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact