ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχέδιο για έναν παγκόσμιο συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα προσπαθήσει μαζί με τον υπουργό ‘Αμυνας των ΗΠΑ να δημιουργήσει αυτό τον συνασπισμό στη διάρκεια των συζητήσεων με τους δυτικούς εταίρους του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι τάχθηκε χθες Παρασκευή υπέρ ενός μεγάλου, παγκόσμιου συνασπισμού για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους. Μία εβδομάδα πριν τη σύνοδο κορυφής των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία, ο Κέρι σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times ζήτησε να υπάρξει «μια κοινή αντίδραση υπό τις ΗΠΑ και τον μεγαλύτερο δυνατό συνασπισμό κρατών».

Ο αμερικανός υπουργός επεσήμανε ότι θα προσπαθήσει μαζί με τον υπουργό ‘Αμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ να δημιουργήσει αυτό τον συνασπισμό στη διάρκεια των συζητήσεων που θα έχει με τους δυτικούς εταίρους του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα προτείνει μια στρατηγική εναντίον του ΙΚ στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την προεδρία του οποίου αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

«Θα επωφεληθούμε από αυτή την ευκαιρία για να συνεχίσουμε προς τον σχηματισμό ενός μεγάλου συνασπισμού και για να υπογραμμίσουμε τον κίνδυνο που αποτελούν οι ξένοι τρομοκράτες μαχητές, κυρίως αυτοί που έχουν ενταχθεί στο ΙΚ», σημείωσε ο Κέρι.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο συνασπισμός αυτός μπορεί να χρησιμοποιήσει «πολιτικά, ανθρωπιστικά, οικονομικά και δικαστικά μέσα καθώς και πληροφορίες για να υποστηρίξει τη στρατιωτική δράση».

Μετά το πέρας της συνόδου του ΝΑΤΟ ο Κέρι και ο Χέιγκελ θα μεταβούν στη Μέση Ανατολή για να κερδίσουν περισσότερους υποστηρικτές «μεταξύ των χωρών που απειλούνται πιο άμεσα».

«Δεν θα επιτρέψουμε στον καρκίνο του ΙΚ να επεκταθεί σε άλλες χώρες. Ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή τη μάστιγα και τελικά να τη νικήσει», υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact