ΕΛΛΑΔΑ

Ήρθαν οι πρώτοι Ουκρανοί Πρόσφυγες στην χώρα μας

Οι άνθρωποι αυτοί, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, περπάτησαν περισσότερες από 10 ώρες, προκειμένου να φτάσουν στα σύνορα με τη Ρουμανία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από εκεί, επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και έπειτα από ταξίδι 20 ωρών έφτασαν στην Ελλάδα.

Αρκετοί από αυτούς έχουν συγγενείς στη χώρα μας, που θα τους φιλοξενήσουν. Ανάμεσά τους όμως είναι και άνθρωποι που δεν έχουν δικούς τους εδώ, αλλά ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα.

Πρόσφυγες από την Ουκρανία έφτασαν και στη Θεσσαλονίκη, όπως και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, μέσα στο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open. Πρόκειται για ανθρώπους που επικοινώνησαν με φίλους τους στη χώρα μας, αναζητώντας ένα καταφύγιο και θα τους φιλοξενήσουν εδώ.

Στο θέμα των προσφύγων από την Ουκρανία αναφέρθηκε χθες ο Νότης Μηταράκης, προσερχόμενος στο έκτακτο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων τις ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει όλες οι χώρες της ΕΕ με υποχρεωτική αλληλεγγύη να συμβάλουμε στην προστασία των προσφύγων, των πραγματικών προσφύγων που φεύγουν από τον πόλεμο της Ουκρανίας», επεσήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

AP Photo/Czarek Sokolowski

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact