ΚΟΣΜΟΣ

Iσλαμαμπάντ: Περικυκλωμένο από διαδηλωτές το σπίτι του πρωθυπουργού


Πολλοί από τους διαδηλωτές παραμένουν έξω από το κοινοβούλιο του Πακιστάν ενώ τους πολιορκούν χιλιάδες αστυνομικοί – Την Κυριακή τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 500 τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ με πλαστικές σφαίρες και έκανε χρήση δακρυγόνων

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν όπου κορυφώνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις καθώς τις τελευταίες ώρες, διαδηλωτές έχουν περικυκλώσει την πρωθυπουργική κατοικία πετώντας πέτρες και ζητώντας την άμεση παραίτηση του Ναουάζ Σαρίφ.

Σύμφωνα με το Reuters, ξένα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν στρατιώτες και παραστρατιωτικές ομάδες να εισβάλουν στο κτίριο της πακιστανικής κρατικής τηλεόρασης. Το τηλεοπτικό πρόγραμμα διεκόπη ενώ πολλοί δημοσιογράφοι ξυλοκοπήθηκαν.

Την ίδια ώρα, πολλοί από τους διαδηλωτές παραμένουν έξω από το κοινοβούλιο του Πακιστάν ενώ τους πολιορκούν χιλιάδες αστυνομικοί.

Χθες, Κυριακή, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 500 τραυματίστηκαν όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ με πλαστικές σφαίρες και έκανε χρήση δακρυγόνων σε συγκρούσεις με διαδηλωτές που προσπάθησαν να πολιορκήσουν την κατοικία του Πακιστανού πρωθυπουργού, Ναουάζ Σαρίφ στο Ισλαμαμπάντ. Τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα στο Πακιστάν τις τελευταίες 15 ημέρες με τον πρωθυπουργό της χώρας να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το αξίωμά του.

Ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων είναι ο Ίμραν Χαν, πρώην παίκτης του κρίκετ που έχει κατέβει στην πολιτική και ο Ταχιρ ούλ Κάντρι, o Πακιστανο-καναδός πνευματικός ηγέτης.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα!» είναι το σύνθημα που φωνάζουν χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις μέχρι να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Σαρίφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, χθες, ήταν η πρώτη φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες από την έναρξη, πριν από δύο εβδομάδες, των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των υποστηρικτών των Ταχίρ ουλ Κάντρι και Ιμράν Χαν.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact