ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Το «ice bucket challenge» από… αεροπλάνο παραλίγο να τον σκοτώσει


Ένας Βέλγος ζήτησε μπουγέλωμα από πυροσβεστικό αεροσκάφος – Όταν έπεσαν πάνω του 1.000 κιλά νερό τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο

Μπορεί το «ice bucket challenge» να γίνεται για καλό σκοπό, όμως όσο περνούν οι μέρες εκείνοι που επιλέγουν το «μπουγέλωμα» κάνουν ό,τι μπορούν για να διαφοροποιηθούν από τους προηγούμενους αδιαφορώντας αν θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή!

Ένας Βέλγος φωτογράφος έσπασε όλα τα… κοντέρ. Θέλοντας να κάνει κάτι… μοναδικό, σκέφτηκε να ζητήσει «μπουγέλωμα» από ένα φίλο του πιλότο πυροσβεστικού αεροσκάφους! Το κακό είναι ότι ο χειριστής του αεροσκάφους δέχθηκε και του έριξε κατακέφαλα περίπου 1.000 κιλά νερό! Το άκρως τρελό «μπουγέλωμα» έγινε στην ισπανική πόλη Girona.

Όμως το ice bucket challenge δεν εξελίχθηκε ακριβώς όπως θα το περίμενε ο 51χρονος Βέλγος φωτογράφος Bruno Brokken. Όταν ο παράτολμος Βέλγος χτυπήθηκε από τα  1.000 κιλά νερού που έπεσαν πάνω του από ύψος 22 ποδών (περίπου 8 μέτρων) δεν άντεξε και κατέρρευσε.

Μετά το πρωτοφανές περιστατικό ο 51χρονος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της ισπανικής πόλης Girona, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο φίλος του φωτογράφου, που δέχθηκε να ρίξει το μεγάλο φορτίο νερού πάνω στον Βέλγο φωτογράφο, ζει στην Ισπανία πολλά χρόνια και είναι skydiver (όπως και το θύμα). Ο Rolf Kuratle, είχε συνεννοηθεί με τον Βέλγο φίλο του να τον «μπουγελώσει» με νερό μέσα από το πυροσβεστικό αεροσκάφος που οδηγούσε ο ίδιος, αλλά το «μπουγέλωμα» τραυμάτισε σοβαρά τον άτυχο άντρα.

Ο φίλος του Bruno Brokken δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα «The Local» ότι οι δύο άντρες είχαν κανονίσει να κάνουν το συγκεκριμένο εγχείρημα στο πλαίσιο της εκστρατείας Ice Backet Challenge, που είναι η νέα τάση  μέσω του διαδικτύου για «μπουγελώματα» με παγωμένο νερό σε όλο τον κόσμο.

Το Ice Bucket Challenge φιλοδοξεί να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα και την καταπολέμηση της ασθένειας ALS, η οποία είναι νευροεκφυλιστική και προκαλεί μυϊκή ατροφία στους πάσχοντες, οδηγώντας τους σταδιακά σε αδυναμία να αναπνεύσουν, να μιλήσουν ή να φάνε, χωρίς βοήθεια.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί ατυχήματα σε ανθρώπους που συμμετείχαν στο Ice Bucket Challenge, με τελευταίο θύμα έναν 18χρονο Σκωτσέζο, ο οποίος πνίγηκε μετά από άλμα σε πλημμυρισμένο λατομείο.

Η αιτία της ασθένειας είναι προς το παρόν άγνωστη και δεν υπάρχει θεραπεία, ενώ μόνο στη Βρετανία παρουσιάζονται 5.000 ασθενείς από ALS ετησίως.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact