ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νεκρό παιδί τεσσάρων ετών από ρουκέτα της Χαμάς


Το αγοράκι εξέπνευσε έπειτα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη από θραύσματα – Η ρουκέτα εκτοξεύθηκε προς την περιοχή Σντοτ Νεγκέβ – Προειδοποιεί ο Μπένιαμιν Νετανιάχου τη Χαμάς ότι θα πληρώσει «βαρύ τίμημα»  

Ένα τετράχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του στην περιοχή Σντοτ Νεγκέβ στο νότιο Ισραήλ, όταν ρουκέτα της Χαμάς εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, πρόκειται για το τέταρτο θύμα ανάμεσα σε αμάχους στο Ισραήλ από τη στιγμή που ξέσπασαν οι βίαιες εχθροπραξίες μεταξύ Χαμάς και Τελ Αβίβ.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού το άτυχο παιδί βρισκόταν σε νηπιαγωγείο της περιοχής τη στιγμή της επίθεσης.

Στο μεταξύ, ισραηλινές πηγές κάνουν λόγο για υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και κτίρια της Σντοτ Νεγκέβ, την ώρα που υπολογίζεται πως τουλάχιστον 80 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ εχθές Πέμπτη ο αριθμός τους άγγιξε τις 100.

Υπενθυμίζεται πως από τις επιθέσεις των ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 2.090 κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας, εκ των οποίων εκατοντάδες άμαχοι, οι τραυματίες υπολογίζονται στις 10.500, ενώ περίπου 100.000 είναι όσοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Για το θάνατο του παιδιού πραγματοποίησε δηλώσεις ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος προειδοποίησε πως η Χαμάς «θα πληρώσει βαρύ τίμημα» για την απώλεια του 4χρονου.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου της περιοχής, τονίζοντας πως το Ισραήλ θα ενισχύσει την δράση του κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας «μέχρι ο στόχος της (επιχείρησης) Προστατευτικής Παρυφής επιτευχθούν».

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρέσβης στο Ισραήλ, Νταν Σαπίρο, καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» που σκότωσε το παιδί, τονίζοντας πως το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί και επισημαίνοντας πως η ισραηλινή κυβέρνηση έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ.

 

 

 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact