ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι μισοί από τους νεκρούς στη Γάζα ήταν μαχητές ένοπλων οργανώσεων


Αυτό υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των νεκρών παιδιών είναι υπερβολικά μεγάλος

Μαχητές της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων ήταν οι μισοί από τους Παλαιστίνιους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες 25 ημέρες. Αυτό υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ επικαλούμενος αποδείξεις που έχει στην κατοχή ενώ παράλληλα απέρριψε τους ισχυρισμούς πολλών διεθνών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν είναι υπερβολικά μεγάλος.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταγγείλει ότι τουλάχιστον το 80% των 1.669 Παλαιστίνιων που έχουν σκοτωθεί κατά τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ήταν άμαχοι και εκατοντάδες από αυτούς ήταν παιδιά. 

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε το Ισραήλ για «δυσανάλογες επιθέσεις χωρίς διακρίσεις» και ξεκίνησε έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου.

Το Ισραήλ από την πλευρά του, που έχει χάσει 63 στρατιώτες και 3 πολίτες, υποστηρίζει ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην βλάψει αθώους στη Γάζα και ότι για τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων ευθύνεται η Χαμάς που δρα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

«Διεξάγεται έρευνα από τον στρατό, επαγγελματική και αξιόπιστη, το συμπέρασμα της οποίας είναι ότι τουλάχιστον το 47% των θυμάτων ήταν τρομοκράτες», είπε ο υφυπουργός Τζάτσι Χανέγκμπι, σημειώνοντας ότι οι ισραηλινές αρχές διαθέτουν τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους. Τα στοιχεία αυτά, πρόσθεσε, θα δοθούν στους ερευνητές.

Ο υφυπουργός δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ισραηλινή τηλεόραση.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact