ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιταλικό Πρακτορείο: Επειτα από έξι χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα είναι πιθανό να γυρίσει στο σημείο μηδέν

Επειτα από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης και βαθιάς ύφεσης που έφτασε την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας, τώρα η χώρα είναι πιθανό να επιστρέψει πίσω στο σημείο μηδέν, λόγω της αδιαλλαξίας των εκπροσώπων των δανειστών, σημειώνει σε άρθρο του το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

H πρόσφατη συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ) έδειξε ότι οι πιστωτές της χώρας δεν επιθυμούν μια ανώδυνη έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, επισημαίνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Οι τροϊκανοί εκβιάζουν την Αθήνα»

Το Ansa τονίζει, ταυτόχρονα, πως όλα ξεκίνησαν έναν μήνα πριν, όταν οι εκπρόσωποι της Τρόικα ξεκίνησαν έναν εκβιασμό προς την ελληνική κυβέρνηση, βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μια σειρά από ζητήματα, το οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν θα πρέπει να εγκριθούν από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Σε αυτό το σημείο, ο ανταποκριτής των Ιταλών στην Αθήνα αναφέρει ως παράδειγμα τις απαιτήσεις των Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) αναφορικά με τις νέες μειώσεις στις συντάξεις της τάξης του 20%, την ώρα που οι συντάξεις έχουν ήδη περικοπεί στο παρελθόν τρεις φορές.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων κάνει λόγο για τελεσίγραφο των εκπροσώπων της Τρόικα προς την Αθήνα, στο οποίο επισημαίνεται ότι αν δεν λάβει αυτά τα νέα μέτρα που της ζητούν, τότε δεν επιστρέφουν στην Αθήνα και άρα οι διαπραγματεύσεις, και κατά συνέπεια η αξιολόγηση, δεν ολοκληρώνονται. Η μη ολοκλήρωση του δεύτερου μέρους της πέμπτης και τελευταίας αξιολόγησης θα σήμανε και τον «θάνατο» της όποιας ελπίδας για έξοδο από το Μνημόνιο.

Ο Σαμαράς μπροστά στο τελεσίγραφο

Μπροστά, λοιπόν, σε αυτό το τελεσίγραφο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνει το Ansa, με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα επεχείρησε να στείλει ένα μήνυμα στην Τρόικα, γράφοντας «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει». Το ιταλικό πρακτορείο σχολιάζει για το άρθρο του Ελληνα πρωθυπουργού πως είναι ένα μήνυμα «προς την Τρόικα ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει το δικό της καθήκον και θα συνεχίσει να το κάνει, και κατά συνέπεια οι διεθνείς πιστωτές της δεν μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλουν παράλογα αιτήματα».

Ο ανταποκριτής του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων επισημαίνει και τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως ο Σαμαράς ήθελε με το άρθρο αυτό να στείλει έναν μήνυμα για πολιτική σταθερότητα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζει το Ansa, μιλώντας στη Λαμία το Σάββατο απέρριψε οποιαδήποτε συμφωνία με την κυβέρνηση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact