ΕΛΛΑΔΑ

Jerusalem Post: Το Ιράν απειλεί με αντίποινα την Ελλάδα!

Οι στενές σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας δύνανται να αποτελέσουν μεγάλη απειλή για την χώρα μας μετά την δολοφονία του Qasem Soleimani.

Η γνωστή ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post αφιέρωσε άρθρο της στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί στη μέση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ιράν με απρόβλεπτες συνέπειες!

Το άρθρο αναφέρει πως η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ξεκίνησε ένα νέο γύρο απειλών λέγοντας την περασμένη εβδομάδα ότι θα αντιδράσει εναντίον της Ελλάδας εάν η Αθήνα επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν στρατιωτικές βάσεις κατά της Τεχεράνης.

Επικαλείται την εφημερίδα Καθημερινή που ανέφερε τη Δευτέρα ότι το καθεστώς του Ιράν ανέφερε ότι η χρήση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα θα θεωρηθεί «εχθρική πράξη» και ότι το ιρανικό καθεστώς θα ανταποκριθεί «με σαφή και αποφασιστικό τρόπο».

Η εφημερίδα γράφει ότι «Η προειδοποίηση ήρθε σε μια επιστολή που έστειλε η ιρανική πρεσβεία στην Αθήνα στην Καθημερινή, η οποία δημοσιεύθηκε στις 10 Ιανουαρίου στη στήλη των επιστολών αναγνωστών. Σχολίασε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα στις 6 Ιανουαρίου και το οποίο ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα έχει κάποια εμπλοκή» σε περίπτωση επιχείρησης των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, «αν και όχι με πολεμικό πλοίο … λόγω της εξαιρετικά εύθραυστης ισορροπίας» στην Ανατολική Μεσόγειο.»

Η πρεσβεία του Ιράν δήλωσε ότι «η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση πολέμου από την Αμερική κατά της χώρας, η παραχώρηση στρατιωτικών βάσεων από οποιαδήποτε χώρα στον αμερικανικό εισβολέα θα θεωρηθεί εχθρική πράξη και το Ιράν διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει με σαφή και αποφασιστικό τρόπο.

Η πρεσβεία συνέχισε ότι «Λαμβάνοντας υπόψη τις φιλικές, παραδοσιακές και ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, Ιράν και Ελλάδας και την απουσία διαφορών ή εντάσεων μεταξύ αυτων , πιστεύουμε ότι αυτή η δήλωση δεν μπορεί να είναι η επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης και οι φιλικές και ιστορικές σχέσεις μας θα συνεχιστούν και στο μέλλον ».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε το Σάββατο ότι το Ιράν υπέβαλε διάβημα στην ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα.

Ο Δένδιας δήλωσε στο Open TV ότι «Πράγματι, υπήρξε μια διαμαρτυρία εκ μέρους του Ιράν», αλλά δήλωσε ότι δεν είχε δει το κείμενο της διπλωματικής καταγγελίας. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε αργότερα, ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει το περιεχόμενο του διαβήματος.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ όρισαν το Soleimani ως διεθνή τρομοκράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δένδιας είπε ότι «κατανοεί ποια είναι η ευρύτερη ελληνική θέση και καταλαβαίνουμε γιατί θέλει το Ιράν σε αυτό το πλαίσιο να θέσει το ζήτημα». Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Τεχεράνης Μοχάμεντ Χαβάτ Ζαρίφ ζήτησε να του μιλήσει .

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact