ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του πνεύμονα: Ένα απλό τεστ με τα δάχτυλα θα μπορούσε να εντοπίσει τα συμπτώματα

Ένα απλό τεστ, μπορεί και μαρτυρά σύμφωνα με δημοσίευμα εάν κάποιος πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα.

Το σχήμα των δαχτύλων θα μπορούσαν να αποκαλύψουν μια θανάσιμη ασθένεια. Ένα απλό τεστ, που ονομάζεται Schamroth’s Window, βοηθά στον έλεγχο εάν ένα άτομο έχει καρκίνο των πνευμόνων, ελέγχοντας το πάχος των ακροδαχτύλων.

Μια νοσοκόμα ογκολογίας προτρέπει τους πιθανούς ασθενείς να ελέγξουν το σχήμα των δαχτύλων τους, καθώς αυτό θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι καρκίνου των πνευμόνων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post.

Σύμφωνα με τη νοσοκόμα, αρκεί ένα απλό τεστ για να το ανακαλύψεις. Ονομάζεται Schamroth’s Window και γίνεται με την τοποθέτηση των δύο δεικτών, ώστε τα νύχια να ακουμπούν το ένα το άλλο.

Αν μεταξύ των νυχιών υπάρχει κενό, δείχνει ότι ο ασθενής δεν πάσχει από αυτού του είδους τον καρκίνο. Από την άλλη μεριά, αν δεν υπάρχει κενό, τότε αυτό αποτελεί ένδειξη πρηξίματος των δαχτύλων, εξαιτίας αυξημένης συγκέντρωσης υγρών, που ίσως αποτελεί ένδειξη αρκετών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών προβλημάτων ή καρκίνου του πνεύμονα.

Αυτό το τεστ βοηθά στην αποκάλυψη συμπτωμάτων που θα μπορούσαν να προκληθούν από αυτόν τον τύπο μιας θανάσιμης ασθένειας.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι με καρκίνου του πνεύμονα δεν γνωρίζουν ότι τα δάχτυλά τους είναι πρησμένα, εκτός και γνωρίζουν πώς να το ελέγξουν», σημειώνει η νοσοκόμα, αλλά το συγκεκριμένο τεστ είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να ελέγξεις.

Σύμφωνα με το βρετανικό ινστιτούτο Cancer Research, το πρήξιμο είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα για μερικούς τύπους καρκίνου, για το 35% των ασθενών με καρκίνο.

«Αυτό το τεστ χρησιμοποιείται από γιατρούς ως μερική μέθοδος επιβεβαίωσης συμπτωμάτων, αλλά μπορεί κάποιος να το κάνει και μόνος του, καθώς παίρνει μόλις λίγα δευτερόλεπτα», λέει η νοσοκόμα.

Δείτε την ανάρτηση:

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Εξαφάνιση Άρτεμης Βασίλη: Η Google έδωσε απαντήσεις…

Ποιος ή ποιοι διέγραψαν τα τελευταία στίγματα του…

Γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν ωθεί την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία;

[O συντάκτης του άρθρου είναι τέως Βουλευτής κατ΄επανάληψιν,…

Ρωσικά αντίποινα: “Σφαλιάρα” περιωπής στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό για τους…

Σοφία Παυλίδου: Πώς εμπλέκεται η ηθοποιός με την υπόθεση των θυρίδων

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» βρέθηκε καλεσμένη η…

Ομογενής πολιτοφύλακας: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση, ναζιστές καταπιέζουν τους Έλληνες»

Την «εκρηκτική» κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, περιγράφει…
contact