ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Κλειδώνουν” τα νέα μέτρα ανακούφισης για τις αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα

Συνδυασμένο πλέγμα οικονομικών μέτρων και αυστηρότερων ελέγχων, προκειμένου να περιοριστούν οι επερχόμενες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες αγαθά και υπηρεσίες, έχει έτοιμες προς ανακοίνωση η κυβέρνηση.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης έχουν τεθεί εδώ και μέρες σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η εκρηκτική αύξηση των διεθνών τιμών των πρώτων υλών οδηγεί αναπόφευκτα σε σημαντικές έως πολύ μεγάλες ανατιμήσεις στην αγορά.

Ο χειμώνας προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολος για τα νοικοκυριά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν κάποιος δεν βάλει «φρένο» στην έκρηξη τιμών σε καύσιμα, ρεύμα, καφέ και βασικά είδη διατροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η επιδότηση να ανέλθει σε περίπου 0,04 ευρώ ανά κιλοβατώρα ή 40 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, ήτοι 12 ευρώ ανά λογαριασμό για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κατανάλωσης κάθε μήνα.

Εξετάζεται επίσης και σενάριο ώστε η επιδότηση να ανέλθει στα 0,045 ευρώ ανά κιλοβατώρα ή 45 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, ήτοι 13,5 ευρώ ανά λογαριασμό.

Παράλληλα, μελετάται η αύξηση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή κατά 20% – 30% των εισοδηματικών κριτηρίων, με στόχο να αυξηθεί το ποσό του επιδόματος ανά νοικοκυριό και να διευρυνθεί η περίμετρος των δικαιούχων.

Σε περίπτωση που οι θεσμοί εγκρίνουν το κυβερνητικό σχέδιο, η βάση υπολογισμού του επιδόματος θα αυξηθεί στα 264 ευρώ από 220 ευρώ, ενώ το εισοδηματικό όριο για τους άγαμους θα ανέβει στα 15.000 – 16.000 ευρώ από τα 12.000 ευρώ που είναι σήμερα, για τα ζευγάρια στα 24.000 – 26.000 ευρώ και στα 26.000 – 28.000 ευρώ από 22.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες. Επίσης, προβλέπεται υψηλότερη προσαύξηση για τα τέκνα από τα 2.000 στα 3.000 ή και στα 4.000 ευρώ.

(Newsbomb.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact