ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός λουκουμένιος με 2 σοκολάτες

Μια πολύ ωραία εκδοχή του σοκολατένιου κορμού με δύο είδη σοκολάτας, μπισκότα και λουκούμια. Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι!

Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:10′ Έτοιμο σε:3:40′

της Ντίνας Νικολάου

Υλικά
300γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
300γρ. σοκολάτα λευκή, καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
250γρ. μαργαρίνη, σε μικρά κυβάκια
120γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, χοντροσπασμένα
120γρ. μπισκότα σοκολάτας, χοντροσπασμένα
1 φλιτζάνι λουκούμια τριαντάφυλλο, σε μικρά κυβάκια
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία
Ετοιμάζετε τα μίγματα: Λιώνετε τις σοκολάτες, τη κάθε μια ξεχωριστά, σε ανοξείδωτα μπολ, που έχετε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλες στις οποίες σιγοβράζει λίγο νερό (μπεν μαρί).

Αποσύρετε τα κατσαρολάκια από τη φωτιά και όσο η σοκολάτα είναι ακόμη πολύ ζεστή, προσθέτετε τη μαργαρίνη. Στη μαύρη σοκολάτα 150γρ. και στη λευκή σοκολάτα 100γρ. Ανακατεύετε με μια μαρίζ, ξεχωριστά τα μίγματα, ώσπου να αποκτήσετε ένα λείο, σχεδόν βελούδινο μίγμα. Στο μίγμα με τη μαύρη σοκολάτα προσθέτετε τα σπασμένα μπισκότα τύπου πτί μπερ και τη μισή ποσότητα από τα λουκούμια. Τα υπόλοιπα υλικά τα προσθέτετε στο μίγμα της λιωμένης λευκής σοκολάτας. Ανακατεύετε καλά το κάθε ένα μίγμα ξεχωριστά και τα αφήνετε κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσουν και να σφίξουν ελαφρώς.

Φτιάχνετε τον κορμό: Απλώνετε στο πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζετε το μίγμα της μαύρης σοκολάτας και το απλώνετε με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να ετοιμάσετε ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17×25 εκ.

Πάνω από αυτή τη στρώση απλώνετε με τον ίδιο τρόπο το μίγμα της λευκής σοκολάτας, φροντίζοντας να μην ανακατέψετε τα δυο μίγματα. Τυλίγετε τις δυο στρώσεις σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη. Σφίγγετε και στρίβετε τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγετε σφιχτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο. Βάζετε τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρετε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες.

Για να σερβίρετε, ξετυλίγετε προσεκτικά τον κορμό, κόβετε σε φέτες και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη. Τυλίγετε ξανά τον υπόλοιπο κορμό και τον ξαναβάζετε στο ψυγείο, όπου διατηρείται έως και 4 μέρες.

Olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact