ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της G7 στις 16:00 ώρα Ελλάδος

Η Μαλαισία απομακρύνει πολίτες από την Ουχάν με αεροπλάνο που θα φθάσει στην Κίνα φορτωμένο με γάντια

Οι υπουργοί Υγείας της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) θα συζητήσουν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

Η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της G7 έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 16:00 ώρα Ελλάδος, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η G7 απαρτίζεται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ιταλία.

Χθες, Κυριακή, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν δήλωσε επίσης ότι οι χώρες της G7 προγραμμάτιζαν την τηλεδιάσκεψη αυτή για να συζητήσουν την αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα, καθώς, όπως σημείωσε, «δεν έχει νόημα εάν μια χώρα παίρνει μέτρα μόνη της».

Ο αριθμός των θανάτων στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι στο κεντρικό τμήμα της χώρας, αυξήθηκε σε 361 χθες Κυριακή, με την προσθήκη 57 νέων θανάτων από την προηγούμενη ημέρα.

Η Μαλαισία απομακρύνει πολίτες από την Ουχάν με αεροπλάνο

Την ίδια ώρα η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι απέστειλε σήμερα πτήση της AirAsia στην Ουχάν για να φέρει πίσω 141 ανθρώπους και να παραδώσει επίσης 500.000 ζεύγη γαντιών στην Κίνα που πλήττεται από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού,

Όλοι οι επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων των 12 μελών του πληρώματος και 14 κυβερνητικών αξιωματούχων της Μαλαισίας, θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο μόλις επιστρέψουν και αυτοί που δεν θα παρουσιάζουν συμπτώματα θα σταλούν σε κέντρο παρακολούθησης για 14 ημέρες. Οι άνθρωποι που θα παρουσιάζουν συμπτώματα θα εισάγονται αμέσως στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Μαλαισία παραμένουν οκτώ και πρόκειται σε όλες τις περιπτώσεις για Κινέζους πολίτες που επισκέπτονταν τη χώρα, ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα η κυβέρνηση.

Η Μαλαισία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο γαντιών και οι εταιρείες της όπως η Top Glove Corp έχουν αυξήσει την παραγωγή για να ανταποκριθούν στην αύξηση της ζήτησης από την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Η βιομηχανία αυτή της Μαλαισίας έχει επίσης δεσμευτεί να κάνει δωρεά γαντιών στην Κίνα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact