ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 952 νέα κρούσματα σε Ελβετία και Λίχτενσταϊν, 43 νεκροί

Αεροπολάνο από την Κίνα με ένα εκατομμύριο μάσκες έφθασε στην Τσεχία

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελβετία και στο Λίχτενσταϊν αυξήθηκε κατά 952 μέσα σε μία ημέρα και έφθασε τα 4.840, δήλωσαν την Παρασκευή οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας, με τον αριθμό των νεκρών από την ασθένεια να έχει ανέλθει στους 43.

Στο μεταξύ, αεροπλάνο με προέλευση την Κίνα που μετέφερε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο προστατευτικές αναπνευστικές μάσκες για την Τσεχική Δημοκρατία, προσγειώθηκε στην Πράγα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το αεροπλάνο μεταφέρει 1,1 εκατ. μάσκες FFP2 που θα διανεμηθούν αμέσως σε νοσοκομεία και σε άλλα μέρη», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο της Πράγας που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η Πράγα απέκτησε το υλικό αυτό έναντι περίπου 3 εκατ. δολαρίων, πρόσθεσε.

Η τσεχική κυβέρνηση είχε επικριθεί πρόσφατα για μη επαρκή αποθέματα ιατρικού υλικού, κάτι που ανάγκασε χιλιάδες Τσέχους να φτιάξουν δικές τους μάσκες, αφού οι αρχές έχουν απαγορεύσει στους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους χωρίς να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους.

Τα σχολεία, οι παμπ, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και άλλοι χώροι μαζικής συνάθροισης παραμένουν κλειστοί στη Τσεχική Δημοκρατία, μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, η οποία μέχρι σήμερα το πρωί είχε 774 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, τρεις ασθενείς που θεραπεύθηκαν και κανέναν θάνατο.

Αύριο, Σάββατο, η κυβέρνηση αναμένει άλλο ένα αεροσκάφος με επιπλέον εκατομμύρια μάσκες και ένα μεγάλο μεταφορικό αεροσκάφος An-124 Ruslan με περισσότερους από 100 τόνους ιατρικού υλικού από την Κίνα.

Ο Χάματσεκ δήλωσε πως αναμένεται ότι τρία αεροσκάφη με ιατρικό υλικό θα φθάνουν από την Κίνα κάθε εβδομάδα στη διάρκεια των επόμενων έξι εβδομάδων τουλάχιστον.

Ένα αεροσκάφος με 150.000 τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού, επίσης από την Κίνα, είχε προσγειωθεί την Τετάρτη στην Πράγα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact