ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Γερμανία: Διαθέσιμη η εφαρμογή Corona Data Spender App

Δεν έχει έρθει η ώρα για χαλάρωση των μέτρων, οι νεκροί θα συνεχίσουν να αυξάνονται, προειδοποιεί το Ινστιτούτο Κοχ

Δεν έχει έρθει η ώρα για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στη Γερμανία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής του Robert Koch Institute (RKI) Λόταρ Βίλερ, κατά τη σημερινή του ενημέρωση του Τύπου.

Προειδοποίησε δε ότι ο αριθμός των θανάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται στην Γερμανία, καθώς όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι προσβάλλονται από τον κορονοϊό, αφού στις πρώτες φάσεις της επιδημίας πολλοί νέοι άνθρωποι είχαν προσβληθεί από την Covid-19. Ο μέσος όρος ηλικίας των περιστατικών στην Γερμανία είναι τα 49 χρόνια, πολύ χαμηλότερος από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Ο Λόταρ Βίλερ ανακοίνωσε επίσης την εισαγωγή μίας νέας εφαρμογής που ονομάζεται Corona Data Spender App (Corona Data Donor App) και μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να διαθέτουν εθελουσίως τα προσωπικά τους δεδομένα στο Robert Koch Institute για ανάλυση, ώστε να υπάρξει μία ακριβέστερη απεικόνιση της διάδοσης του κορονοϊού.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για smart και fitness ρολόγια. Υπολογίζεται ότι περί τα 10 εκατομμύρια άτομα διαθέτουν τέτοια γκάτζετ στην Γερμανία.

Στόχος του Ινστιτούτου είναι να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο δυνατό δείγμα με ατομικά στοιχεία ώστε να καταλήξει σε αξιόπιστα συμπεράσματα για την διάδοση της επιδημίας στην Γερμανία.Η εφαρμογή συγκεντρώνει τα δεδομένα του χρήστη, όπως βάρος, ύψος, φύλο, σφυγμός, καρδιακός παλμός, χαρακτηριστικά ύπνου, και τις διακυμάνσεις τους, καθώς και ταχυδρομικό κώδικα, ώστε να μπορεί να καταγράψει ενδείξεις για το αν και πότε ο συγκεκριμένος χρήστης μπορεί να έχει προβληθεί από τον ιό.

Τα στοιχεία θα καταγράφονται σε έναν διαδραστικό χάρτη που θα αναρτάται στο Ίντερνετ και θα ανανεώνεται συστηματικά δίνοντας ένα μέτρο για τον βαθμό αποτελεσματικότητας των μέτρων για τον έλεγχο της επιδημίας, εξήγησε ο Λόταρ Βίλερ.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας είναι 103.000, ενώ έχουν καταγραφεί 1.823 θάνατοι. Η κλίμακα μετάδοσης της ασθένειας (reproduction rate) είναι 1,2 έως 1,5 και ο στόχος είναι να πέσει κάτω από το 1.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact