ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Δεσμεύσεις για μέτρα στήριξης από τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε

Η κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε θα δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε «όλες τις ενέργειες» δημοσιονομικής, νομισματικής και φορολογικής πολιτικής για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο του κορονοϊού σε ένα πακέτο μέτρων που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα, σύμφωνα με προσχέδιο που είδε το Reuters.

Ο Άμπε έχει δεσμευθεί να συστήσει ένα «άνευ προηγουμένου» πακέτο μέτρων στήριξης ως απάντηση στις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία, το οποίο μπορεί να ξεπεράσει αυτό που δημιουργήθηκε για τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2009 ύψους 56 τρισεκ. γεν (514 δισεκ. δολαρίων), με δημοσιονομικές δαπάνες 15 τρισεκ. γεν.

Σύμφωνα με το προσχέδιο της κυβέρνησης δεν έχει ακόμα καθοριστεί το μέγεθος του πακέτου ή το ύψος των δημοσιονομικών μέτρων. Ωστόσο σε μια ένδειξη του πόσο σοβαρή θεωρεί η κυβέρνηση ότι είναι η κατάσταση, το έγγραφο αναφέρεται στην πανδημία ως τη «μεγαλύτερη κρίση» που έχει αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ιαπωνίας χρειάζεται να συμμεριστούν την αίσθηση της κρίσης και να συνεργαστούν στενά για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Το προσχέδιο των μέτρων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιλαμβάνει απευθείας πληρωμές σε νοικοκυριά και χρηματοπιστωτικό δίχτυ ασφαλείας για τις επιχειρήσεις, γεγονός που τονίζει την εκτεταμένη ζημιά από τον ιό, τροφοδοτώντας τους φόβους για ύφεση, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο για τις δαπάνες περιλαμβάνει επίσης επιδόματα για τα νοικοκυριά με παιδιά, ενίσχυση ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν καθώς και ρυθμίσεις για να μπορούν να δανείζονται με μηδενικά επιτόκια και χωρίς εξασφαλίσεις από ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για τη χρηματοδότηση των μέτρων, η κυβέρνηση θα εκδώσει ομόλογα.

Πηγές δήλωσαν στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η Ιαπωνία θα αυξήσει την έκδοση κρατικών ομολόγων κατά 16 τρισεκ. γεν στα περίπου 145 τρισεκ. γεν το τρέχον δημοσιονομικό έτος, κάτι που θα αποτελέσει την πρώτη αύξηση στις ετήσιες εκδόσεις ομολόγων σε τέσσερα χρόνια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact