ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η κλινική πολυτελείας της Νέας Υόρκης που εξασφάλισε τεστ για τους πελάτες της έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ

Υπηρεσίες υγείας για την ελίτ με φόντο τα 3000 κρούσματα στην πολιτεία

Την ώρα που οι αμερικανικές αρχές δοκίμαζαν τα όρια της χώρας αναφορικά με τις δυνατότητες αριθμού εξετάσεων για τον κορονοϊό, τουλάχιστον εκατό «στελέχη» και άλλοι εύποροι Νεοϋορκέζοι είχαν εύκολη πρόσβαση στην εξέταση, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν τις δραστηριότητες μιας μικρής ιατρικής κλινικής για τους rich and famous.

Οι άνθρωποι αυτοί πλήρωσαν ετήσια συνδρομή 5.000 δολάρια για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών πολυτελείας από την εταιρεία Sollis Health, η οποία συνεργάστηκε με την Enzo Clinical Labs Inc για να παρέχει στους πελάτες της εξέταση για COVID-19.

Ο «διακανονισμός» προέβλεπε τα μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται προσωπικότητες από τον χώρο των οικονομικών, της διαφήμισης, της διασκέδασης και των μέσων ενημέρωσης, να υποβληθούν στην εξέταση στα σπίτια τους, την ώρα που ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo ανακοίνωσε πως η πολιτεία είχε τη δυνατότητα να παρέχει μόνο μερικές εκατοντάδες τέτοιες εξετάσεις ημερησίως.

Η ζήτηση για τις υπηρεσίες εξέτασης για κορονοϊό, που παρέχει η Sollis, αναδεικνύει την έλλειψη ετοιμότητας από τις δημόσιες υποδομές υγείας, όπως υπογραμμίζει το Reuters. Η ευκολία με την οποία παρείχε στους πελάτες της πρόσβαση στην εξέταση είναι ακόμα ένα παράδειγμα του πώς οι άνθρωποι που είχαν τα μέσα βρήκαν το κιτ εξέτασης σε καιρό έλλειψής του. 

Η Sollis παρέχει στα μέλη της, με αντίτιμο δεκάδων χιλιάδων δολαρίων τον χρόνο, υπηρεσίες όπως ειδική πρόσβαση σε γιατρούς και ιδιωτικές ΜΕΘ! Εταιρείες όπως αυτή έχουν βρει μεγάλη πελατεία σε πόλεις με πλούτο, όπως η Νέα Υόρκη ή το Σαν Φρανσίσκο, καθώς οι πλούσιοι αναζητούν πρόσβαση σε καλύτερες παροχές υγείας.

Η εταιρεία εξέτασε μόνο ασθενείς που είχαν συμπτώματα που απαιτούσαν περαιτέρω διερεύνηση, όπως προβλέπουν οι οδηγίες των υπηρεσιών Υγείας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με μία πηγή.

Υπηρεσίες υγείας για την ελίτ

Η Sollis Health έχει γραφεία σε ακριβές συνοικίες της Νέας Υόρκης, και στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Στη ΜΕΘ, θα περιμένεις 5 ώρες. Οι γιατροί μας μπορούν να διαχειριστούν σχεδόν όλα τα ιατρικά ζητήματα άμεσα. Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να δεις τους καλύτερους ειδικούς. Εμείς στους φέρνουμε αμέσως».

Η εταιρεία άρχισε να δέχεται αιτήματα για εξετάσεις για κορονοϊό στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται στην Ιταλία. Κάποιοι από τους συνδρομητές της είχαν ταξιδέψει σε πληγείσες περιοχές και ήθελαν να εξεταστούν. 

Οι γιατροί της κλινικής επικοινώνησαν με τις υπηρεσίες Υγείας της Νέας Υόρκης για τα τεστ για κορονοϊό. Έγιναν αρκετές εξετάσεις, αλλά διαπίστωσαν πως η διαθεσιμότητα ήταν περιορισμένη. Παράλληλα χρησιμοποίησαν τα επιχρίσματα που είχαν λάβει για να κάνουν εξετάσεις για άλλες νόσους του αναπνευστικού, που εάν διαγνωστούν, μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα ο συγκεκριμένος ασθενής να νοσήσει και με COVID-19.

Στις 6 Μαρτίου, η Enzo Biochem Inc ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να δέχεται δείγματα για εξέταση για COVID-19 στο εργαστήριό της από την εβδομάδα που ακολουθούσε. Η Enzo, που ήδη συνεργάζεται με την Sollis Health, της γνωστοποίησε πως μπορούσε να κάνει την προβλεπόμενη εξέταση για τους συνδρομητές της.

Μαζικές εξετάσεις

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έκανε εξετάσεις σε 8000 ανθρώπους μέσα σε μία ημέρα, με τον κυβερνήτη να αναμένει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, όταν βγουν τα αποτελέσματα.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί σχεδόν 9.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων άνω των 3.000 στη Νέα Υόρκη. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 151 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 21 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact