ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 10.000 τα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Αυξάνονται οι νεκροί σε Κίνα, Μεξικό και Παναμά- Πρώτος θάνατος στη Λιβύη

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Νότια Κορέα ξεπέρασαν τα 10.000 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, καθώς το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 86 νέα, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης ασθενειών (KCDC).

Ο αριθμός των ασθενών ανέρχεται πλέον συνολικά σε 10.062, σύμφωνα με τα KCDC.

Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν επίσης πέντε νέοι θάνατοι, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Νότια Κορέα να ανέρχεται σε 174. Ο δείκτης θνησιμότητας ανέρχεται με βάση αυτά τα δεδομένα σε 1,73%.

193 ακόμη ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν σε απομόνωση μετά την αποθεραπεία τους. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που ιάθηκαν ανέρχεται σε 6.021 μέχρι σήμερα, πάντα κατά τα στοιχεία των KCDC.

Στο μεταξύ, η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε τη λειτουργία εργοστασίου που παράγει οικιακές συσκευές στις ΗΠΑ, διότι δύο εργαζόμενοί της στην εγκατάσταση αυτή, στην κομητεία Νιούμπερι της Νότιας Καρολίνας προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Ο γιγαντιαίος νοτιοκορεατικός όμιλος των ηλεκτρονικών ενημέρωσε πως το εργοστάσιο υποβάλλεται σε απολύμανση και ότι θα ξαναρχίσει να λειτουργεί τη Δευτέρα.

Συνολικά 4 νέοι θάνατοι και 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα

Ακόμη τέσσερις θάνατοι ασθενών εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όλοι τους στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 3.322, σύμφωνα με την καταμέτρηση του κινεζικού υπουργείου Υγείας.

Άλλα 31 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη, ανάμεσά τους δύο περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης, σύμφωνα με το υπουργείο, που διευκρίνισε ότι τα υπόλοιπα 29 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί για τους ανθρώπους που επέστρεψαν μολυσμένοι από το εξωτερικό. Συνολικά, τα «εισαγόμενα» κρούσματα είναι 870.

Τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στις επαρχίες Λιαονίνγκ και Γκουανγκντόνγκ.

Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην Κίνα είναι πλέον συνολικά 81.620.

Το υπουργείο έκανε επίσης λόγο για 60 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών που εντοπίστηκαν χθες.

Οι θάνατοι στο Μεξικό έφθασαν τους 50

Παράλληλα, ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι δεν σχεδιάζεται το κλείσιμο των συνόρων της χώρας, παρότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αυξήθηκε αλματωδώς στους 50, ή κατά δεκατρείς από τους 37 θανάτους για τους οποίους γινόταν λόγος μία ημέρα νωρίτερα.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι καταγράφηκαν άλλα 132 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 1.510.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο, διότι δεν έχουμε πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε τον μηχανισμό κλεισίματος των συνόρων (…) για να ελεγχθεί η επιδημία», είπε ο Ούγο Λόπες-Γκατέλ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.

«Μολονότι η κοινή γνώμη μοιάζει να θεωρεί» ότι το κλείσιμο των συνόρων «μπορεί να βάλει τέλος στις επιδημίες, δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό ή ιστορικό τεκμήριο πως τέτοιου είδους μέτρα έχουν αποτέλεσμα», είπε ο Λόπες-Γκατέλ.

Μολαταύτα, ο υφυπουργός επανέλαβε την έκκλησή του στους Μεξικανούς που ζουν στις ΗΠΑ να αποφεύγουν τα ταξίδια στην πατρίδα τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητα, για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Πρώτος θάνατος στη Λιβύη

Επιπλέον, το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη τον πρώτο θάνατο στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην εμπόλεμη χώρα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα ήταν μια 85χρονη.

Το Κέντρο εξήγησε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι η διάγνωση πως η ηλικιωμένη έπασχε από την ασθένεια COVID-19 έγινε μεταθανάτια.

Την Τρίτη, το Κέντρο ανακοίνωσε τον εντοπισμό δύο ακόμη κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, γεγονός που αύξησε το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 10.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) κήρυξε στα μέσα του Μαρτίου κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας: το κλείσιμο των αεροδρομίων, των συνόρων, των τεμενών, των σχολείων, την απαγόρευση των συναθροίσεων και των κινήσεων προσώπων από τη μια πόλη στην άλλη, καθώς και την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ακόμη, η κυβέρνηση αποφάσισε οι εργάσιμες ώρες να περιοριστούν από τις 09:00 ως τις 14:00.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Λιβύη εντοπίστηκε την 24η Μαρτίου. Επρόκειτο για 74χρονο που είχε ταξιδέψει τη Σαουδική Αραβία.

Τόσο η ΚΕΣ όσο και η παράλληλη κυβέρνηση, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που συνδέεται με τον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ανήγγειλαν έκτακτα μέτρα ήδη πριν από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στην εμπόλεμη χώρα, όπου το σύστημα υγείας έχει διαλυθεί έπειτα από χρόνια πολέμου και χαοτικών συγκρούσεων.

Αύριο Σάββατο συμπληρώνεται ένας χρόνος αφότου οι δυνάμεις του Χάφταρ άρχισαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις με στόχο να κυριεύσουν την πρωτεύουσα Τρίπολη. Προχθές Τετάρτη, οι εχθροπραξίες συνεχίζονταν, με βομβαρδισμούς του πυροβολικού αδιακρίτως σε περιοχή της πρωτεύουσας που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στη Λιβύη κάλεσε την ίδια ημέρα να ανασταλεί η ένοπλη σύρραξη για να μπορέσουν οι αρχές να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

Στη μάχη για την Τρίπολη έχουν χαθεί χιλιάδες ζωές, χιλιάδες άλλοι αντιμαχόμενοι και πολίτες έχουν τραυματιστεί, ενώ έχουν εκτοπιστεί πάνω από 150.000 κάτοικοι.

Η ένοπλη σύρραξη στη Λιβύη συνεχίζεται παρ’ όλες τις διεθνείς εκκλήσεις και προσπάθειες να βρεθεί λύση και να κηρυχθεί εκεχειρία.

Συνολικά 37 θάνατοι και 1.475 κρούσματα στον Παναμά

Τέλος, το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε ότι πέντε ασθενείς υπέκυψαν χθες Πέμπτη στην ασθένεια COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της κεντρικής Αμερικής να ανέρχεται πλέον σε 37.

Οι υγειονομικές κατέγραψαν επίσης 158 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στον Παναμά να ανέρχεται πλέον σε 1.475.

Οι αρχές του Παναμά, όπως και αυτές του Περού, επέβαλαν αυστηρότερους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών τους από χθες για να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας, μοιράζοντας τις ημέρες της εβδομάδας κατά φύλο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact