ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Να αποσυρθούν οι ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις που μπορούν να πλήξουν αμάχους


Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ζητά άμεση και άνευ όρων εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία

Την άμεση και άνευ όρων εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία ζήτησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δηλώνοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους στην ανατολική Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έγιναν λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών της «ομάδας επαφής» για την Ουκρανία στο Μινσκ της Λευκορωσίας. «Πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήξουν τον άμαχο πληθυσμό», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ απευθυνόμενος σε φοιτητές στη Μόσχα. «Υπολογίζω πολύ στο ότι οι σημερινές συνομιλίες θα αφιερωθούν πάνω από όλα στον στόχο της επίτευξης συμφωνίας για άμεση και άνευ όρων εκεχειρία».

Στις συνομιλίες που διεξάγονται σήμερα, Δευτέρα, στο Μινσκ θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και των φιλορώσων Ουκρανών αυτονομιστών. Σύμφωνα με το BBC, o Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της Μόσχας δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία. «Δεν θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση, τασσόμαστε υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης της σοβαρής αυτής κρίσης, αυτής της τραγωδίας», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας, υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί την οικονομία της, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της. Υπενθυμίζεται ότι, εντός της εβδομάδας, θα καταρτιστούν από την Ε.Ε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας σε ένδειξη τιμωρίας της Μόσχας για τα επεκτατικά της σχέδια στο ουκρανικό έδαφος. Την ίδια ώρα, στη διεθνή κοινότητα αίσθηση προκαλεί η χθεσινή δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος κάλεσε το Κίεβο σε συνομιλίες για «ανεξάρτητο καθεστώς» των επαρχιών της ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα, πάντως, με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος ενός γενικευμένου πολέμου. Ειδικά στη Μαριούπολη,η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους καθώς αναζωπυρώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών.

Η Δύση εκφράζει φόβους ότι η Μαριούπολη μπορεί να εξελιχθεί σε «Κριμαία Νο 2». Και όλα αυτά, μόλις ένα 24ωρο μετά το πλήγμα που δέχθηκε ουκρανικό πλοίο στην Αζοφική Θάλασσα ενώ την ευθύνη της επίθεσης έχουν ήδη αναλάβει φιλορώσοι αντάρτες.  
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact