ΚΟΣΜΟΣ

«Λογική η αναγνώριση της Παλαιστίνης»

H Γαλλία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης «εν ευθέτω χρόνο», όμως η απόφαση αυτή θα πρέπει να είναι «επωφελής για την ειρήνη» και όχι μόνο «συμβολική», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς, μια ημέρα αφότου το βρετανικό κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ αυτής της αναγνώρισης σε ψηφοφορία του.

«Από τη στιγμή που λέμε ότι πρέπει να υπάρχουν δύο κράτη (του Ισραήλ και της Παλαιστίνης), θα χρειαστεί απαραίτητα μία αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, αυτό εξυπακούεται, είναι λογικό» υπογράμμισε ο Φαμπιούς ενώπιον των βουλευτών.

«Το μοναδικό ερώτημα που τίθεται είναι οι όροι (αυτής της αναγνώρισης) και πώς αυτό θα μπορούσε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό. Αυτό είναι που θέλουμε, δεν πρόκειται για θέμα συμβολισμού, αλλά το να είναι επωφελές για την ειρήνη» συνέχισε ο ίδιος ενώ επανέλαβε ότι «εν ευθέτω χρόνο θα υπάρξει σίγουρα μία αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης».

Για πρώτη φορά ο Γάλλος ΥΠΕΞ έδωσε λίγες περισσότερες διευκρινίσεις για το πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια τέτοια αναγνώριση:

«Έως σήμερα η ιδέα που έχει επικρατήσει είναι ότι η αναγνώριση πρέπει να συνδέεται με τη διαπραγμάτευση. Από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση καταστεί αδύνατη ή δεν φέρει κανένα αποτέλεσμα, πρέπει προφανώς η Γαλλία να αναλάβει τις ευθύνες της» σημείωσε.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων που διεξήχθησαν 9 μήνες υπό την αιγίδα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατέληξαν σε αποτυχία τον περασμένο Απρίλιο και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα επαναληφθούν σύντομα.

Οι Βρετανοί βουλευτές διεξήγαγαν χθες μια συμβολικής σημασίας ψηφοφορία για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης επί μιας πρότασης που καλούσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κίνηση αυτή. Η ψηφοφορία αυτή όμως δεν είχε δεσμευτικό χαρακτήρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact