ΚΟΣΜΟΣ

Malaysia: Συνολικά 65 τα ταυτοποιημένα θύματα της συντριβής του Boeing 777


Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας οι 21 είναι ολλανδικής εθνικότητας – Μήνες θα χρειαστούν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Στις 65 συνολικά ανεβαίνει ο αριθμός των σορών του μοιραίου Boeing 777 που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν από τους ειδικούς στην Ολλανδία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας αναγνωρίστηκαν άλλα 42 θύματα της κατάρριψης, πιθανώς από φιλορώσους αυτονομιστές, του αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε την πτήση MH-17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν 21 Ολλανδοί, ενώ όπως διευκρίνισε το υπουργείο οι εθνικότητες «των άλλων θυμάτων δεν αποκαλύπτονται κατόπιν αιτήματος των πρεσβειών των χωρών τους».

Εχθές, Παρασκευή ο συντονιστής της ομάδας των ειδικών ανέφερε ότι στην Ολλανδία έχουν φθάσει 176 σοροί, «ολόκληρες κατά το μάλλον ή ήττον», καθώς και ακόμη 527 υπολείμματα των θυμάτων.

«Μια ομάδα ειδικών εργάζεται νυχθημερόν, αλλά επαναλαμβάνουμε ότι η αναγνώριση καθενός θύματα θα χρειαστεί ακόμη μήνες», επισήμανε η ολλανδική κυβέρνηση.
Τα τελευταία μέλη των ομάδων των Ολλανδών, Αυστραλών και Μαλαισιανών ιατροδικαστών που εργάζονταν στον τόπο της καταστροφής, αναζητώντας σορούς και προσωπικά είδη των θυμάτων, αναμένονται να φτάσουν στην Ολλανδία, όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η τελευταία ομάδα των ερευνητών, περιλαμβανομένων του επικεφαλής της αποστολής της ολλανδικής αστυνομίας στην Ουκρανία Πίτερ Γιαπ Άλμπερσμπεργκ, αναμένεται να φθάσει αεροπορικώς το βράδυ του Σαββάτου στο Αϊντχόβεν, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι οι έρευνες για να βρεθούν οι σοροί στον τόπο της καταστροφής στην ανατολική Ουκρανία ανεστάλησαν λόγω της ανασφάλειας που δημιουργούν οι μάχες ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact