ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με επταετές ομόλογο θα βγει ξανά στις αγορές η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2014

Ακόμα πιο «επιθετικά» πρόκειται να κινηθεί η Αθήνα, προκειμένου να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του οικονομικού επιτελείου στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. «Εως το τέλος του έτους θα βγούμε με 7ετή ομόλογα στις αγορές. Θα ανταλλάξουμε Tbills (3μηνα- 6μηνα) με 12μηνα, 18μηνα και 24μηνα», δήλωσε χαρακτηριστικά αποκαλύπτοντας τον σχεδιασμό των επόμενων μηνών.

Επί της ουσίας, με τις δύο κινήσεις- έκδοση τουλάχιστον δύο ομολόγων και ανταλλαγή βραχυπρόθεσμων εντόκων γραμματίων με μεγαλύτερης διάρκειας- το υπουργείο Οικονομικών διορθώνει ακόμα περισσότερο την αποκαλούμενη καμπύλη του Χρέους, εν όψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων για το Χρέος, που όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσουν ανεπισήμως λίαν συντόμως.

«Αμέσως μετά από το review της Τρόικας θα ξεκινήσουν οι επίσημες συζητήσεις για τη διευθέτηση του Χρέους. Η δική μας πρόθεση είναι να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όμως οι ουσιαστικές συζητήσεις για τη διευθέτηση του Χρέους είναι εκείνες που γίνονται στους διαδρόμους μεταξύ ηγετών, υπουργών και στελεχών, όπου παίρνουμε κλίμα και θέτουμε το ζήτημα διαρκώς», σημείωσε το ίδιο στέλεχος, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι η αυλαία των διαπραγματεύσεων θα σηκωθεί πολύ νωρίτερα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης επί ελληνικού εδάφους, καθώς τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Γκίκας Χαρδούβελης θα εντείνουν τις άτυπες επαφές στο περιθώριο των Συνόδων Κορυφής και των Συμβουλίων Υπουργών Οικονομικών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact