ΕΛΛΑΔΑ

Με νόμο ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές από Μάιο ως Οκτώβριο

Tο άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές στο πλαίσιο της απόφασης που συμφωνήθηκε την Τρίτη.

Η απόφαση αυτή προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των εμπόρων της ΕΣΕΕ όσο και της ΓΣΕΒΕΕ.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», με την ψήφιση του σχετικού νόμου ως τις 15 Μαΐου, όλα τα καταστήματα, ανεξαιρέτως μεγέθους και δραστηριότητας, θα μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις τουριστικές περιοχές η πλειονότητα των καταστημάτων μπορούσε να λειτουργήσει και με το υφιστάμενο πλαίσιο, ωστόσο απαγορευόταν η λειτουργία των καταστημάτων με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ., κάτι το οποίο στην πράξη δεν εφαρμοζόταν.

Η συμφωνία αυτή προκαλεί τις αντιδράσεις των μικρομεσαίων, οι οποίοι προτίθενται να επαναπροσβάλουν δικαστικά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της απόφασης του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, για την πιλοτική λειτουργία σε τρεις τουριστικές περιοχές. Η απόφαση είχε κριθεί ως αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Βέβαια, πλέον οι συνθήκες είναι διαφορετικές, καθώς τότε επρόκειτο για υπουργική απόφαση, ενώ τώρα το άνοιγμα των Κυριακών θα γίνει με νόμο.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων, σήμερα, Τετάρτη, έχει προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη Τύπου της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Μάλιστα, ως πρώτη αντίδραση, η ΕΣΕΕ ανακοίνωσε την απόφασή της για το κλείσιμο των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή στις περιοχές όπου προγραμματιζόταν να είναι ανοιχτά, λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, προγραμματίζεται πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact