ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση εισφορών: Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν μεγαλύτερους μισθούς από την 1η Ιουνίου

Μηναία αύξηση από 2,73 ευρώ έως 27,3 ευρώ θα έχουν από την 1η Ιουνίου 2020 στις καθαρές αποδοχές τους περίπου 1,5 εκατ. μισθωτοί πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, μόνο για τις περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών μειώνονται κατά 0,90 μονάδες ως ακολούθως :

-Κατά 0, 75 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ κλάδο ανεργίας .Η μείωση επιμερίζεται κατά 0, 48 ποσοστιαίες μονάδες στο ασφάλιστρο του εργοδότη και κατά 0, 27 ποσοστιαίες μονάδες στο ασφάλιστρο του εργαζομένου.Το συνολικό ασφάλιστρο υπερ ανεργίας διαμορφώνεται σε 4, 25 ποσοστιαίες μονάδες και κατανέμεται 2,69 ποσοστιαίες μονάδες στον εργοδότη και 1, 56 μονάδες στον εργαζόμενο .

– Κατά 0,15 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλίστρων υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).Στην πράξη αυτό σημαίνει αυξήσεις καθαρών αποδοχών που ξεκινούν από 2,73 ευρώ για τους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό 650 ευρώ και φτάνουν έως και 27, 3 ευρώ τον μήνα για τις ανώτατες ασφαλιστικές αποδοχές των 650 ευρώ τον μήνα.

Αντίστοιχα η ελάφρυνση για τους εργοδότες ξεκινά από τα 3, 12 ευρώ για τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ και κλιμακώνεται έως και τα 31, 2 ευρώ για τις ανώτατος ασφαλιστέες αποδοχές των 6.500 ευρώ τον μήνα. Οι 0, 75 ποσοστιαίες μονάδες προέρχονται από τον κλάδο ανεργίας και 0, 15 ποσοστιαίες μονάδες από τον Λογαριασμό για την εφαρμογές Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Τα κέρδη στα προ φόρου ποσά αυξάνονται προοδευτικά με την αύξηση του μεικτού μισθού καθώς τα ασφάλιστρα είναι ποσοστιαία. Υπενθυμίζεται πως η κυβερνητική δέσμευση είναι η μείωση των εισφορών κατά 5 μονάδες

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελπίδες απο Ελληνοαμερικανό για φάρμακο – κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Ο Τζορτζ Γιανκόπουλος είναι πρόεδρος, συνιδρυτής και διευθυντής…

Aρμένισα τηλεπαρουσιάστρια ξεσπά σε λυγμούς όταν λέει ένα ένα τα ονόματα των νεκρών

Είναι πραγματικά από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που…

Δείτε: Αρμενικά πυρά «θερίζουν» Αζέρους Τούρκους στρατιώτες

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων Τούρκων…

Το Ιράν κατέρριψε αζέρικο αεροσκάφος

Πριν από λίγα λεπτά η ιρανική αεράμυνα κατέρριψε…

Η Αρμενία απειλεί να απαντήσει με πυραύλους Iskander σε Τουρκικό έδαφος

Σύμφωνα με Αρμένιους αξιωματούχους το Γερεβάν, αν εμπλακεί…

Μόνο ντροπή: Αισχρή ενέργεια κατά του Σωτήρη Τσιόδρα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν από τα πρόσωπα που…

Αντέχει η ελληνική οικονομία δεύτερο lockdown;

Όλο και πιο έντονες είναι οι συζητήσεις για…

Μήνυμα στρατιωτικής πυγμής από Ελλάδα – Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς Τουρκία

Του Κώστα Σαρικά Ακριβώς ένα μήνα βρίσκονται στην…
contact