ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση των φόρων στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια -Σόιμπλε

«Ευρύτατη συζήτηση» μιας ώρας, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν «όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης», τα φορολογικά και η κρίση στην Ουκρανία, είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο.

Οπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, ενώ συζητήθηκαν «όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις. Αφενός την κρίση στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει για την Ευρώπη και την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του γερμανικού παράγοντα να επηρεάσει την κρίση αυτή, και αφετέρου τα μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία – την δυνατότητά μας, όπως διαφαίνεται, να φύγουμε οριστικά από την κρίση, οριστικά πλέον να βρεθούμε έξω από το τούνελ, στο φως».

Ο υπουργός, ο οποίος θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και την Διοίκηση της Ομοσπονδίας Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI), επισήμανε ακόμη ότι κατά την συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε συζητήθηκαν «παρά πολύ και τα θέματα φορολόγησης, το πώς θα μπορούσε η ελληνική οικονομία να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο με λιγότερους φόρους αλλά και με ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν χρηματοδότηση και να αναπτυχθούν» και κατέληξε τονίζοντας: «Τελικά η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δημιουργηθούν νέα προϊόντα, νέες επιχειρήσεις, εάν δεν μετακινηθεί ρευστότητα προς την οικονομία, αν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές. Η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact