ΕΛΛΑΔΑ

Μειώθηκαν κατακόρυφα τα κρούσματα στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η λίστα νεκρών και των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του 24ωρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας, τα νέα κρούσματα είναι 20 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1755, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 79, καθώς 6 ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Το 55% των μέχρι στιγμής κρουσμάτων είναι άνδρες και το 46% είναι ηλικίας από 40 έως 65 ετών. Το 31% είναι ηλικίας από 18 έως 39 ετών, ενώ μόλις το 1% είναι παιδιά, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ είναι 90, εκ των οποίων το 79% είναι άνδρες, με μέση ηλικία τα 65 έτη. 9 ασθενείς εξήλθαν από την εντατική.

Από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα έχουν διενεργηθεί 26.143 έλεγχοι, πρόσθεσε.

Συνολικά, από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα 269 ασθενείς με covid-19 έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα παρουσιάσει βαρύτερη μορφή της νόσου που προκαλεί ο νέος ιός.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας διαβεβαίωσε ότι ελέγχθησαν όλες επαφές του 53χρονου από το Αφγανιστάν που διαγνώστηκε με κορονοϊό και διέμενε στη δομή φιλοξενείας προσφύγων στη Μαλακάσα, η οποία τέθηκε σε καραντίνα, όπως κι εκείνη της Ριτσώνας.

Εξάλλου, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως ο ιός διασπείρεται στις χώρες τη Ευρώπης τόσο γρήγορα που πολλές χώρες έχουν σταματήσει την ιχνηλάτηση επαφών. «Στη χώρα μας το συνεχίζουμε με μεγάλες δυσκολίες», σημείωσε.

Προσοχή και στους νέους

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε εκ νέοου και στους νέους, εξηγώντας ότι μπορούν να νοσήσουν: «Δεν έχουμε ανοσία σ’ αυτόν τον ιό. Άρα και οι νέοι μπορεί να νοσήσουν» επεσήμανε.

Παρέπεμψε μάλιστα σε στοιχεία χωρών του εξωτερικού, υπογραμμίζοντας πως το 33% των κρουσμάτων στην Ισπανία είναι κάτω των 44 ετών. Στις ΗΠΑ, ανέφερε ο ίδιος, το 29% των νοσούντων είναι κάτω των 44 ετών.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος κάποιων νέων ανθρώπων διευκρινίζοντας ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα ίσως λειτουργεί πολύ καλά αλλά «σε μερικούς, ευτυχώς λίγους, υγιείς νέους κατά τα άλλα ανθρώπους ένα πολύ αντιδραστικό ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μαζική καταιγίδα φλεγμονής που κατακλύει τον πνεύμονα και τα άλλα όργανα» και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για ένα εξασθενημένο και ασθενές αμυντικό σύστημα αλλά για ένα αμυντικό σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά. Τέλος, πρόσθεσε ότι κάτι άλλο που συμβαίνει στις περιπτώσεις των νέων είναι ότι δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή ενώ εμφανίζουν συμπτώματα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact