ΚΟΣΜΟΣ

Μεσίστιες σημαίες στη Γαλλία για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους

Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες την Τετάρτη στα δημόσια κτίρια στη Γαλλία, ως «φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων» της επίθεσης όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, έγινε σήμερα γνωστό από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και διανεμήθηκε από το Ματινιόν, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ γνωστοποιεί αυτήν την απόφαση που ελήφθη «έπειτα από αίτημα του προέδρου της Δημοκρατίας» Εμανουέλ Μακρόν.

Ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους, ο οποίος διατύπωσε τον «φόβο» και την «θλίψη» του μετά την επίθεση, μετέβη νωρίτερα το απόγευμα στη βρετανική πρεσβεία όπου υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων.

Συνοδευόμενος από τον Εντουάρ Φιλίπ, επισήμανε επιπλέον τη «βούλησή του να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή συνεργασία» στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ και τον Πύργο Μονπαρνάς δεν θα ανάψουν απόψε το βράδυ σε μια συμβολική ενέργεια, φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης, ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και το γραφείο Τύπου του Πύργου Μονπαρνάς.

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας

Όπως μεταδίδουν τα AFP και Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι γαλλικές αρχές έδωσαν σήμερα εντολή να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, μετά την επίθεση αυτοκτονίας με 22 νεκρούς σε συναυλιακό χώρο στη Βρετανία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε εντολές στους διοργανωτές αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Γαλλία να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού Μισέλ Ντελπουές ανέφερε από την πλευρά του ότι διέταξε να αναπτυχθούν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις κοντά σε θέατρα ειδικά κατά την έναρξη και τη λήξη των εκδηλώσεων.

Επιπροσθέτως, η αστυνομία καταρτίζει κατάλογο «ευαίσθητων» εκδηλώσεων που είναι πιθανό να προσελκύσουν νεαρής ηλικίας θεατές, όπως τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τους χώρους αθλητικών εκδηλώσεων. Ανάμεσά τους το στάδιο του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι, όπου θα διεξαχθεί το τουρνουά τένις την επόμενη εβδομάδα, τόνισε ο ίδιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ επισήμανε εντούτοις στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ότι η Γαλλία δεν έχει στην κατοχή της στοιχεία για οποιοδήποτε συντονισμένο σχέδιο «να πληγεί η Ευρώπη».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact