ΚΟΣΜΟΣ

«Μηδενικά τα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη ΠΓΔΜ»

Για μηδενικά αποτελέσματα αντιμετώπισης της διαφθοράς στην ΠΓΔΜ έκανε λόγο ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς, κατά την παρουσίαση έκθεσης τοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης σχετικά με τον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Ο κ.Γουόλερς ανέφερε ότι κατά το 2013 η αρχή καταπολέμησης της διαφθοράς στην ΠΓΔΜ διερεύνησε 228 περιπτώσεις διαφθοράς, όμως μόνο επτά περιπτώσεις πήραν τη δικαστική οδό.

«Άρα,για ποια αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μιλάμε; Μιλάμε για μηδενικά αποτελέσματα αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι αστείο, αλλά λυπηρό», σχολίασε καυστικά ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης από την ΠΓΔΜ « Κέντρο για τη Διεθνή Συνεργασία» , η οποία συντάχθηκε στο πλαίσιο προγράμματος της USAID (United States Agency for International Development) για τον αγώνα κατά της διαφθοράς, στην ΠΓΔΜ η διαφθορά είναι το πέμπτο σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες της χώρας.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την έκθεση είναι η ανεργία και ακολουθούν η φτώχεια, οι χαμηλοί μισθοί, η ακρίβεια και η διαφθορά.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πολιτικές της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για την αντιμετώπιση της διαφθοράς πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και πολλοί από τους πολίτες της χώρας πιστεύουν ότι οι κρατικοί λειτουργοί της ΠΓΔΜ είναι διεφθαρμένοι.

Σύμφωνα με την αντίληψη περί διαφθοράς, οι τελωνειακοί και οι δικαστές θεωρούνται οι περισσότερο διεφθαρμένοι, ενώ οι γιατροί όταν πρόκειται για άμεση συμμετοχή στη διαφθορά.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), Ίβο Κότεσκι, υποστήριξε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος ήταν και παραμένουν μια από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact