ΚΟΣΜΟΣ

«Μηδενικά τα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη ΠΓΔΜ»

Για μηδενικά αποτελέσματα αντιμετώπισης της διαφθοράς στην ΠΓΔΜ έκανε λόγο ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Πολ Γουόλερς, κατά την παρουσίαση έκθεσης τοπικής μη κυβερνητικής οργάνωσης σχετικά με τον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Ο κ.Γουόλερς ανέφερε ότι κατά το 2013 η αρχή καταπολέμησης της διαφθοράς στην ΠΓΔΜ διερεύνησε 228 περιπτώσεις διαφθοράς, όμως μόνο επτά περιπτώσεις πήραν τη δικαστική οδό.

«Άρα,για ποια αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μιλάμε; Μιλάμε για μηδενικά αποτελέσματα αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι αστείο, αλλά λυπηρό», σχολίασε καυστικά ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης από την ΠΓΔΜ « Κέντρο για τη Διεθνή Συνεργασία» , η οποία συντάχθηκε στο πλαίσιο προγράμματος της USAID (United States Agency for International Development) για τον αγώνα κατά της διαφθοράς, στην ΠΓΔΜ η διαφθορά είναι το πέμπτο σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες της χώρας.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την έκθεση είναι η ανεργία και ακολουθούν η φτώχεια, οι χαμηλοί μισθοί, η ακρίβεια και η διαφθορά.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πολιτικές της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για την αντιμετώπιση της διαφθοράς πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και πολλοί από τους πολίτες της χώρας πιστεύουν ότι οι κρατικοί λειτουργοί της ΠΓΔΜ είναι διεφθαρμένοι.

Σύμφωνα με την αντίληψη περί διαφθοράς, οι τελωνειακοί και οι δικαστές θεωρούνται οι περισσότερο διεφθαρμένοι, ενώ οι γιατροί όταν πρόκειται για άμεση συμμετοχή στη διαφθορά.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), Ίβο Κότεσκι, υποστήριξε ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος ήταν και παραμένουν μια από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact