ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητρόπουλος: Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, δεν μπορεί να το σηκώσει ο λαός

«Όλεθρος μετά τις 16 Φεβρουαρίου»

Για «ένα από τα σκληρότερα νομοσχέδια που περνά ποτέ κυβέρνηση μεταπολεμικά» έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που συζητείται στη Βουλή.

«Οδηγούμεθα σε τραγωδία. Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, δεν μπορεί να το σηκώσει ο λαός», υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Αναφερόμενος στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τόνισε ότι «είναι αποφράς μέρα για τον εθνικό πλούτο», καθώς όπως εξήγησε «θα σωρεύονται πάσης φύσεως σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του κράτους για να περνάνε στο Ταμείο με ένα σημαντικό ελεγκτικό ποσοστό το οποίο θα έχουν οι δανειστές».

«Θεωρώ ότι αρχίζει συσσώρευση εθνικού πλούτου επί σκοπώ ρευστοποίησης εάν υπάρξει ανάγκη να περάσει στους δανειστές», σημείωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι «με το νέο Ταμείο που θα έχει αδιαφανή έλεγχο θα περνάνε περιουσιακά στοιχεία του έθνους, του λαού μας, σε ξένους επ΄ωφελεία για το χρέος».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης – δανειστών για τον ΑΔΜΗΕ ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι με το 49% σε ιδιώτες «η ουσιαστική διαχείριση» θα περάσει σε χέρια πέρα από το δημόσιο.

Για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια εκτίμησε ότι το σύστημα που περνάει αύριο «είναι σκληρότερο» από αυτό που πέρασε και αντικατέστησε το νόμο Κατσέλη.

«Η εκχώρηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων στις ξένες εισπρακτικές διωκτικές ιδιωτικές εταιρίες είναι έγκλημα κατά του λαού μας», τόνισε, ενώ μίλησε για «όλεθρο» μετά τις 16 Φεβρουαρίου. «Μέχρι τις 15 σου προστατεύει μόνο ό,τι στηρίζει την πρώτη κατοικία. Όλο το άλλο μπαίνει μέσα. Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι απελευθερώνει τα πάντα. Δηλαδή ο απόλυτος όλεθρος έρχεται μετά τις 16 Φλεβάρη».

Επιπλέον, εκτίμησε ότι «η αποσύνδεση εφεξής μισθολογίου – βαθμολογίου» θα σημάνει «καταβύθιση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε βάθος δεκαετίας», εξηγώντας ότι μέχρι τώρα όποιος συμπλήρωνε διετία – τριετία έπαιρνε βαθμό αλλά ταυτόχρονα και μια αύξηση, κάτι που δεν θα γίνεται πλέον.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact